Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Oshie zůstává ve Washingtonu, St. Louis vyměnilo Lehteräho za Schenna z Philadelphie

Washington - T.J. Oshie se dohodl s vedením Washingtonu Capitals na novém osmiletém kontraktu, který mu zajistí příjem ve výši 46 milionů dolarů. Ani Patrick Eaves se 1. července nestane nechráněným volným hráčem, neboť se s Anaheimem dohodl na prodloužení smlouvy o další tři roky. St. Louis zase vyměnilo Joriho Lehteräho do Philadelphie za Braydena Schenna, Blues opustil také Ryan Reaves, který zamířil do Pittsburghu.

T. J. Oshie (vpravo) v dresu Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

Oshie chtěl ve Washingtonu zůstat

Třicetiletý Oshie se mohl porozhlédnout na trhu s volnými hráči, jenže setrvání v týmu Capitals pro něho bylo prioritou. "Řekl jsem agentovi, že to mám ve Washingtonu opravdu rád a chtěl bych se dohodnout právě tam. Nemohu být šťastnější, že se to podařilo," řekl Oshie.

Nová smlouva z něho dělá jednoho z nejštědřeji placených hráčů týmu. Vysloužil si ji kromě jiného povedenou uplynulou sezonou, v níž byl pátým nejproduktivnějším hráčem Capitals v základní části a druhým nejlepším v play-off.

Přestože v dlouhodobé fázi odehrál jen 68 utkání, připsal si 56 bodů za 33 gólů a 23 asistencí. S Alexandrem Ovečkinem byli nejlepšími střelci týmu. V play-off přidal za 13 zápasů 12 bodů (4+8), sen o Stanley Cupu však pro tým skončil po klíčové sedmé bitvě druhého kola s pozdějším vítězem Pittsburghem.

Do NHL vstoupil Oshie v dresu St. Louis během sezony 2008/09. Blues si ho vybrali z 24. pozice draftu 2005. Do metropole USA se přesunul před dvěma lety. Na mezinárodní scéně je nezapomenutelné jeho galapředstavení v utkání olympijského turnaje v Soči proti domácím Rusům, kdy proměnil v rozstřelu čtyři ze šesti nájezdů a pomohl Američanům k výhře 3:2.

Eaves prodloužil v Anaheimu, St. Louis bylo aktivní při výměnách

Bývalý hráč Ottawy, která si Eavese vybrala při draftu 2003 z 29. pozice, Caroliny, Detroitu, Nashvillu a Dallasu, si kontrakt vybojoval povedenou minulou sezonou, během níž přišel do stávajícího působiště z Dallasu. Celkem Eaves odehrál v základní části 79 utkání a připsal si 51 bodů za 32 branek a 19 asistencí, ve všech čtyřech ohledech šlo o jeho maxima kariéry v NHL. V play-off přidal v sedmi duelech dva góly a stejný počet nahrávek.

Hokejisté St. Louis získali novou posilu do útoku. Z Philadelphie přichází Brayden Schenn, opačným směrem míří finský forvard Jori Lehterä a volba v prvním kole letošního a příštího draftu v roce 2018. Flyers si díky tomu vybrali z 27. pozice kanadského útočníka Morgana Frosta ze Sault Ste. Marie z OHL.

V rámci další výměny poslalo St. Louis do Pittsburghu Ryana Reavese za jiného útočníka Oskara Sundqvista. Blues ještě získali poslední 31. pozici prvního kola draftu, z které si zvolili ruského útočníka Klima Kostina z Dynama Moskva. Pittsburgh bude místo Blues vybírat ve druhém kole na 51. místě.

Pětadvacetiletý Schenn je pětkou draftu 2009, kdy si ho vybralo Los Angeles. Za Kings nastoupil během dvou sezon jen k devíti utkáním a v létě 2011 putoval k Letcům. V minulém ročníku odehrál za Philadelphii 79 utkání a připsal si 55 bodů díky 25 gólům a 30 asistencím. Produktivnější byli v barvách Flyers jen Jakub Voráček a Claude Giroux.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články