Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hertl si v generálce připsal asistenci, San Jose ale podlehlo Anaheimu

New York - Už za dva dny začíná nejprestižnější hokejová soutěž světa a Tomáš Hertl se v posledním přípravném zápase před jejím startem předvedl v dobrém světle. V desáté minutě se podílel na tom, když San Jose otevřelo skóre zápasu s Anaheimem, Sharks to ale k vítězství nepomohlo. Finalista Stanley Cupu padl v prodloužení, ve kterém rozhodl Perry. V druhém zápasu si Washington poradil s Islanders 4:0.

Tomáš Hertl v utkání proti Anaheimu
zdroj: AP autor: Alex Gallardo

Sharks se přitom na ledě Ducks dostali už do dvoubrankového vedení. Hertl se v 10. minutě podílel na úvodní brance utkání, když vyslal Joonase Donskoie do útočné třetiny a finský útočník se svou šikovností a průbojností sám dokázal dostat přes dva hráče a zakončit za Berniera.

V polovině druhé třetiny si finský útočník zase připsal asistenci, když přihrál Davidu Schlemkovi do palebné pozice a kanadský obránce přesnou ranou z mezikruží zvýšil na 2:0.

Jenže to bylo ze strany Sharks vše. Jakob Silfverberg nejdříve gólem do šatny snížil na 1:2, když si ihned po vhazování našel prostor pro střelu a trefil se nad pravý beton brankáře Della. V 51. minutě si švédský útočník svou druhou přesnou ranou v zápase po samostatném úniku vynutil prodloužení.

Po minutě a třinácti vteřinách rozhodl ve prospěch Anaheimu Corey Perry. Vítěz Světového poháru se pod tlakem parádně uvolnil mezi dvěma hráči a střílel přesně k levé tyči.

Zápasem San Jose s Anaheimem, ale také Washingtonu s New York Islanders, v němž Capitals triumfovali 4:0, skončila přípravná fáze na nový ročník NHL. Nejprestižnější hokejová soutěž světa začne čtyřmi duely ve středu.

Výsledky přípravných zápasů NHL

Washington - New York Islanders 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) Branky: 2. Burakovsky, 26. Eller, 36. Ovečkin, 55. Oshie.

Anaheim - San Jose 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0) Branky: 39. a 51. Silfverberg, 62. Perry - 10. Donskoi (Hertl), 31. Schlemko. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články