Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Jágrovi zpětně přiznali asistenci, na Howea už ztrácí jen bod

New York - Statistici v NHL oficiálně přiznali Jaromíru Jágrovi druhou asistenci u druhé branky Floridy při porážce 3:4 po samostatných nájezdech v sobotním utkání na ledě Columbusu. Čtyřiačtyřicetiletý český útočník tak s 1849 body ztrácí v historické tabulce produktivity na třetího Gordieho Howea jediný bod.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

Jágrův podíl na trefě Vincenta Trochecka z poloviny druhé třetiny byl původně přiznán Garrettu Wilsonovi, pro něhož to mohl být první bod v NHL. Jágr tak v duelu v Columbusu zaznamenal dvě asistence.

Ve 12. minutě se po jeho přihrávce odrazil puk do branky od brusle Aleksandera Barkova, jenž otevřel skóre. Posléze Jágr přistrčil puk na modrou čáru Alexi Petrovicovi a ten jej předal Trocheckovi, jenž z levého kruhu skóroval. Wilson v té době stínil před brankou.

Jágr má po opravě oficiálního zápisu na kontě v této sezoně z 60 utkání 47 bodů za 21 branek a 26 asistencí. Celkem zaznamenal bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey v 1610 utkáních 743 gólů a 1106 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články