Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Manažer Floridy: Snad nás Jágr dovede do země zaslíbené

New York – Už pátý dres po návratu do NHL z Ruska ozkouší Jaromír Jágr. Z New Jersey, kde v posledních zápasech nedostával tolik prostoru, putuje do ambiciózního celku Floridy Panthers. Generální manažer Panterů Dale Tallon věří, že právě Jágr bude tím pravým lídrem týmu talentovaných mladíků na cestě za postupem do play-off. 

Ilustrační foto

"Jsme rozhodnutí vyhrávat. Tohle celou dobu tvrdí majitel Vinnie Viola, tohle celou dobu tvrdíme my všichni. Chceme vyhrávat. Chceme vyhrát ligu a postupně, krok za krokem, skládáme jednotlivé dílky k sobě. A teď doufáme, že Jaromír dovede naše mladé kluky do země zaslíbené," věří Tallon.

"Viděli jsme ho hrát proti nám," řekl Tallon a na mysli měl vítězství New Jersey nad Floridou 3:1 z konce ledna, v němž Jágr vstřelil první branku. "Byl naprosto dominantní, skóroval, pořád byl na puku. Vždycky když byl na ledě, měl na hokejce puk. Je silný a určitě pomůže naší ofenzivě," doufá generální manažer Panthers.

Florida na první pohled nevypadá jako Jágrovo vytoužené působiště. Panthers se od roku 2000 probojovali do Stanley Cupu jedinkrát. V sezoně 2013 skončili třicátí, tedy poslední v celé v lize, a loni zakončili ročník jen o příčku výše. Letos se však Floridě daří a zhruba 20 zápasů před koncem sezony ztrácí pouhé dva body na postup do play-off.

"Neexistuje žádná záruka, že to zvládneme (postup do play-off). Jágrův příchod by nás ale měl ještě nakopnout, a když se nám povede rozchodit přesilové hry, s čímž by nám měl Jaromír pomoct, a zlepšit ofenzivu, myslím, že máme reálnou šanci být všem rovnocenným soupeřem až do konce," myslí si Tallon.

Jágr mentorem

Floridu letos táhnou směrem vzhůru tabulkou výkony veterána Roberta Luonga v brance a velmi solidně hrající mladíci, především útočníci Nick Bjugstad a Jonathan Huberdeau a první volba draftu z roku 2014 – obránce Aaron Ekblad.

"Doufáme, že Jaromír nám přinese kvalitu do ofenzivy, stabilitu a vůdcovství. Je to pro něj skvělá příležitost být mentorem našim mladým hráčům a ukázat jim, jak těžké je dostat se na jeho úroveň. Jágrův příchod je šance se nastartovat do zbývajících dvaceti zápasů a udělat play-off," prohlásil generální manažer týmu Floridy.

Třiačtyřicetiletý Jágr přišel na Floridu výměnou za právo výběrů ve druhém kole letošního draftu a v třetím kole v příštím roce, což je poměrně vysoká cena za veterána, který se po sezoně může stát nechráněným volným hráčem a klub opět opustit. Tallon ale věří, že Jágr bude víc než jen výpomoc do konce sezony.

"To doufám," prohlásil Tallon. "Chtěl bych ho tu vidět hrát další rok nebo dva a tohle je i jeho cíl. Jeho fyzička je na špičkové úrovni a my chceme, aby tu odehrál skvělých dvacet zápasů a pak tu s námi byl ještě další rok. Tak zní plán."

Zdroj
nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články