Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Největší zbraně USA? Přesné a tvrdé rány, bleskové protiútoky i Matthews

Moskva - Ve čtvrtfinále na český výběr čekají Američané, kteří v základní skupině nedokázali porazit žádného z favoritů a do vyřazovacích bojů se dostali až ze čtvrté příčky. To ovšem neznamená, že cesta do semifinále bude pro Čechy vydlážděná. Tým USA předvedl, že i přes absenci těch největších hvězd je konkurenceschopný a že v rukávu drží několik es. Přímý přenos i s předzápasovým studiem začíná ve čtvrtek ve 14:45.

Auston Matthews
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Jussi Nukari

Bleskové protiútoky

USA v zápasech základní skupiny několikrát předvedly, že jejich mladý tým je na bruslích hodně rychlý a dokáže nebezpečně zakončovat z bleskového otočení hry. Z obranného pásma přijde přesná přihrávka na rozjetého hráče a ten se sám řítí na soupeřova gólmana. Přesvědčit se o tom mohly Kanada či Maďarsko.

Umístěné a tvrdé střely

Američtí hráči v turnaji dále prokázali, že umí velmi přesně i tvrdě vystřelit. Výstavní góly díky dobré mušce a dynamitu v hokejce předvedli Foligno, Vatrano či obránce Murphy.

Přihrávky, co mají oči

Nejen střely, ale také přesné přihrávky posunuly USA do čtvrtfinále. Nejednu branku Američané vstřelili díky prudkým přihrávkám napříč útočným pásmem, které neomylně našly svého adresáta. Brankáři soupeřů se poté již nestíhali včas přesunout a inkasovali.

Auston Matthews

Velkou zbraní týmu pruhů a hvězd je také mladý útočník Curychu Auston Matthews, který si v sedmi zápasech připsal tři góly a tři asistence a je druhým nejproduktivnějším hráčem Američanů. Gól proti Německu byl navíc výstavní. Kromě zakončování ale předvedl i výtečný pohyb na bruslích, z kterého mohl například těžit Murphy v zápase s Francií.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Německo - USA: Matthews - 2:2 (21. min.)

Dylan Larkin

Kromě Matthewse skrývá zámořský tým ještě jednoho skvělého hráče, kterým je útočník Detroitu Dylan Larkin. Ten dal sice o gól méně, zato ale zaznamenal pět asistencí, díky kterým má na kontě nejvíc bodů ze všech spoluhráčů. Na ledě navíc předvádí, že je pan bruslař, který si s ledem více než rozumí. Své bruslařské umění předvedl například v zápase proti Maďarsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání USA - Maďarsko: Larkin - 3:0 (35. min.)
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články