Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bude to náročný hokej, hrajme stejně jako dosud, burcuje Birner před USA

Moskva - Čeští hokejisté po triumfu v základní skupině A na mistrovství světa půjdou do čtvrtfinálového utkání proti Spojeným státům americkým opět s pokorou, ale i se sebevědomím. Michal Birner věří, že pokud mužstvo zopakuje dosavadní výkony, nebude ve víkendových bojích o medaile chybět. "Očekávám hodně fyzicky náročný zápas. Jsou to Američani, mají to v krvi," uvedl útočník národního mužstva. Přímý přenos utkání ČR - USA sledujte ve čtvrtek od 14:45 na ČT sport a našem webu.

Michal Birner
zdroj: ZUMA autor: Ludvig Thunman

"Bude to asi podobný zápas jako proti Švýcarsku. Musíme hrát se stejnou chutí, agresivitou a pohybem jako dosud. Pak máme šanci USA porazit," řekl Birner, který je se sedmi body za čtyři branky a tři asistence ze sedmi zápasů nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji.

Obhájci bronzu z Prahy, kteří v souboji o 3. místo porazili právě české hokejisty 3:0, mají v Rusku s průměrem 23 let nejmladší tým ze všech 16 účastníků. Medaili z loňského šampionátu mají ze současného kádru útočníci Matt Hendricks z Edmontonu, Dylan Larkin z Detroitu, Brock Nelson z New York Islanders a bek Connor Murphy z Arizony.

Z petrohradské skupiny B Američané postoupili bez úspěchu nad papírově silnými soupeři. Prohráli s Kanadou (1:5), s Finskem (2:3), s Německem (2:3) a v úterním přímém boji o čtvrtou pozici jim stačila se Slovenskem i porážka 2:3 v prodloužení. Porazili Bělorusko (6:3), Francii (4:0) a Maďarsko (5:1).

"Všichni jsme viděli, že dnes už není lehký soupeř. Nemůžeme se koukat, že skončili čtvrtí. Sice měli těžké zápasy, prohráli s Německem a jen tak tak to ubojovali se Slovenskem, ale o to to bude těžší pro nás. Z nich to spadne. Vědí, že nemají co ztratit. Musíme na to být nachystaní a odehrát to lépe než konec zápasu se Švýcarskem," zmínil Birner úterní dramatický závěr, kdy Švýcaři snížili z 2:5 na 4:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švýcarsko

Američané se přesunou 635 kilometrů do Moskvy vlakem. "Asi to pro nás trošku výhoda je. Je to nepříjemné cestování čtyři a půl hodiny vlakem, změna prostředí. Ale tak je to tady dané. Oni si budou říkat, že se nemusí ničeho bát. Oni si v uvozovkách půjdou zahrát a budou nás chtít co nejvíc potrápit," uvedl Birner.

Český tým bude hlavně věřit ve své síly a systém hry. "My jsme na turnaji zapracovali celkově na herním pojetí. Vytvořili jsme si tvář. Věřím tomu, že když budeme hrát jako doposud, tak to zvládneme a postoupíme dál," řekl jeden z patnácti nováčků na mistrovství světa na české soupisce.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým je před duelem s USA v dobré kondici
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články