Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plekancův dánský spoluhráč v NHL Eller se těší na souboje s českým kapitánem

Moskva – Dánský útočník Lars Eller se chystá na souboj se svým spoluhráčem z Montrealu Tomášem Plekancem. Jako centr dánského výběru a jedna ze tří posil z NHL by se měl Eller potkávat na ledě s Plekancem často, zejména při vhazování. Podle sedmadvacetiletého Ellera jsou Češi jasnými favority, přesto věří, že Dánové mají šanci bodovat.

Lars Eller
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

"Sestřelím ho. Dělám to na tréninku pořád," smál se Eller před soubojem s Plekancem. "Tomáš je velice dobrý a chytrý hokejista. Má vysoké IQ. Vždycky ví, kam se za pukem vydat a kam ne. Hodně těží hlavně ze své chytrosti," ocenil kvality českého kapitána, s kterým působí v Montrealu už šest let.

Eller nastupuje v elitní formaci Dánů s dalšími akvizicemi z NHL Jannikem Hansenem z Vancouveru a Nikolajem Ehlersem z Winnipegu. V neděli se budou snažit eliminovat právě první českou formaci s Plekancem.

"Očekávám, že budu proti němu hrát hodně, a těším se na to," řekl Eller, jenž se bude snažit na Plekance vyzrát i při vhazováních. "Podvádí při buly, ale vím, co rád dělá a jak na něj," rozesmál se znovu Eller.

Před dopsáním Radka Faksy z Dallasu mají Dánové stejně jako Češi na soupisce tři posily z NHL. Navíc v jejich kádru má zkušenosti ze slavné soutěže i forvard Nicklas Jensen, jenž působil ve Vancouveru a naposledy hrál na farmě v New York Rangers v Hartfordu v nižší AHL.

Vyrovnaný počet akvizic ze zámoří ale podle Ellera nic neznamená. "Zní to docela dobře, ale musíme se dívat na jednotlivé hráče a Češi jsou stále favority. A podle toho, jak tady na turnaji hrají, tak jsou favority úplně bezpochyby. Ale když budeme mít dobrý start, třeba už Češi budou trošku unavení, bude to pro nás snadnější a budeme mít šanci," prohlásil Eller.

Dánové dokázali poprvé z osmi vzájemných zápasů porazit český tým na mistrovství světa v roce 2014 v Minsku, kde slavili výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Eller u toho při působení Montrealu v play-off NHL chyběl.

"Bude pro nás důležité, abychom měli dobrý start a třeba dali první gól. Pak by se vidělo. Je to pro nás velká výzva," zhodnotil šance na zopakování podobného výsledku jako v posledním měření sil. Sílu dánského týmu vidí hlavně v týmovém výkonu.

"Máme vyrovnané lajny, které můžou dát gól. Ta čtvrtá dala (v pátek) proti Lotyšsku důležitý gól na 2:2. Hrajeme jako tým a máme k tomu také několik dobrých individualit," prohlásil Eller. Po vyřazení New York Islanders ve 2. kole play-off NHL se snažilo vedení dánského týmu získat i forvarda Franse Nielsena, ale ten se omluvil, protože nemá podepsaný kontrakt.

"Čekali jsme, že řekne ne. Pro volné hráče bez kontraktu je to velký risk. Budou podepisovat smlouvy, kterými se zajistí pro další život, dá se to pochopit. Líbí se mi tým, který tu máme. Když budeme hrát stejně dobře jako dosud, máme šanci na čtvrtfinále," dodal Eller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články