Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Ovečkin: Chci si napravit dojem z NHL, vyhrát a potěšit fanoušky

Moskva - Ruští hokejisté dostali na MS velkou posilu. Alexandr Ovečkin přiletěl pomoci svému týmu k vytouženému zlatu na domácí půdě. Klubový útočník Washingtonu si v Rusku chce spravit chuť z dalšího nevydařeného play-off.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/AP autor: Nick Wass

"Let byl v pohodě a všichni jsme plní energie," řekl Ovečkin, který národní tým posílí s dalšími dvěma hráči Capitals Jevgenijem Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem. Podle prvních informací by měl nastoupit ve formaci právě s Kuzněcovem a Alexandrem Burmistrovem z Winnipegu. "Ještě jsme o tom s trenérem nemluvili. Nebyl čas, jen jsme se pozdravili," řekl třicetiletý útočník.

Ovečkin má za sebou výbornou základní část NHL, v níž pošesté v kariéře a počtvrté v řadě získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Dařilo se i Capitals, kteří získali Prezidentskou trofej pro nejlepší tým soutěže. V play-off ale neuspěli. "Chci si napravit dojem z nevydařeného konce v NHL, vyhrát a užít si skvělou hru na mistrovství světa. A samozřejmě potěšit fanoušky a celou zemi," řekl Ovečkin.

Odchovanec moskevského Dynama se představí již na dvanáctém MS a už jen jeden start ho pak bude dělit od ruského rekordmana Vladislava Treťjaka. "Asi přitahuji rekordy," pousmál se Ovečkin, který na MS jezdí i v průběhu turnajů. V roce 2013 stihl odehrát například jen čtvrtfinále, v němž Rusové prohráli s USA.

Rusko má zatím šampionát dobře rozehraný. Na úvod sice prohrálo s českým týmem, další tři zápasy ale sborná vyhrála a ve čtvrtek deklasovala Dánsko 10:1. "Na začátku se na nás asi projevil tlak a nervozita. Zbytek jsme ale vyhráli a hrajeme dobrý hokej," uvedl Ovečkin, který startoval i na minulém MS v Rusku v roce 2007, kde domácí hokejisté skončili třetí. "Hrát doma je hodně náročné. Kluci v týmu jsou ale zkušení a věřím, že se s tím vyrovnáme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články