Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kritizoval vlastní výkony. Po gólu Šimek pookřál a MS si konečně užívá

Moskva – "Fyzicky se cítím výborně, ale je to o hlavě. Trochu jsem se z toho podělal." Takto hodnotil vlastní výkony po čtvrtém utkání na mistrovství Radim Šimek. Českému obránci se už ale přeci jenom nálada zvedla. Na vysoké výhře nad Norskem se podílel gólem, což mu velmi psychicky pomohlo, a přiznal, že loni se mu o něčem takovém ani nesnilo.

Radim Šimek se raduje z gólu s Michalem Birnerem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Krásný pocit. Loni jsem se na to koukal a vůbec se mi nesnilo, že bych mohl letos tady být a dát gól na mistrovství světa," řekl Šimek. V 29. minutě bekhendem zamířil nad rameno gólmana Larse Voldena. "Vyplynulo to ze situace. Dostal jsem nahrávku mezi kruhy od Michala Birnera, puk mi ujel a měl jsem to na dlouhou hokejku. Zkusil jsem to tam poslat bekhendem, ani nevím, jestli před ním někdo stál. Podle mě nic neviděl."

Puk, který mu bude první gól na velkém turnaji připomínat, si schoval. "Ale rozmýšlel jsem se. Dal jsem gól už v přípravě se Švédskem. Ale na mistrovství světa je to první gól, tak jsem si ho vzal," řekl. Památka na druhý gól v 13. reprezentačním utkání bude mít u něj doma své místo. "Mám doma polici, kam si dávám nějaké ceny. Když vyhraju hráče utkání nebo cenu, kterou jsem dostal pro nejlepšího hráče play-off... Tam to všechno ukládám."

Šimek v Moskvě překvapil, když po prvních třech duelech na turnaji ostře zkritizoval své výkony. "Nechci chodit okolo horký kaše. Když se necítím dobře, tak to řeknu na plnou hubu," vrátil se k vyjádřením, na která trenér Vladimír Vůjtek a asistenti reagovali odlišným názorem. Ve čtvrtek už byl se sebou spokojený.

"Trenéři si mě vzali stranou a povzbudili mě, že hraju dobře, že to není tak špatný. Po rozbruslení jsem se dobře vyspal. Do utkání jsem vstoupil s chladnou hlavou, povedly se maličkosti, od kterých jsem se odrazil. Jsem rád. Hlava fungovala tak, jak měla," řekl jeden z lídrů mistrovského Liberce, že si konečně užil zápas podle svých představ.

"Cítil jsem se dobře fyzicky. Ve druhé třetině jsem tam na začátku dal docela dobré tělo. To hráče dostane do zápasu. Povzbudí ho trenéři, povzbudí ho hráči," pochvaloval si podporu Šimek.

Věří, že konečně si bude i pocitově turnaj naplno prožívat. "Snil jsem o tom jako malý kluk. Jsem vděčný trenérům, že mě vzali. Tyhle chvíle mě motivují k ještě tvrdší práci, než jsem u nás v Liberci dělal. Jsme hrozně rád, že mě to může posunout ještě víc," doplnil Šimek.

Po čtyřech výhrách ze čtyř zápasů a čtvrteční vysoké výhře nad Nory očekává, že duel s Kazachstánem bude těžký, a krotí euforii fanoušků. "Možná jsme si na sebe upletli bič. Zápas s Norskem se opakovat asi nebude, ale budeme chtít předvést stejný výkon. Hrát ze zabezpečené obrany. Útočníci odvádějí výbornou práci, kolikrát soupeře tak zatočí, že z toho padají góly," dodal Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články