Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hráči dostali volný den, hokej mohli pustit z hlavy

Moskva - Po náročném programu si čeští hokejisté mohli dát v Moskvě den volna. Každý z hráčů ho přitom trávil podle svého. Na programu nebyl ani odpolední trénink nebo porady, hokejisté se tak na led vrátí až ve středu dopoledne.

Hotel Crowne Plaza
zdroj: ČTK autor: Roman Voundrouš

"Odehráli jsme tři velmi těžká utkání ve čtyřech dnech. Rozhodli jsme se tak, aby si kluci odpočinuli nejen fyzicky, ale i psychicky. Aby nemuseli ani do arény. Celý den se ani nepotkáme," řekl asistent trenéra Jiří Kalous, který musel jako jediný s trojicí Tomáš Plekanec, Jan Kovář a Michal Kempný být v hotelu Crowne Plaza k dispozici médiím. To byla jediná oficiální povinná aktivita.

Realizační tým okolo hlavního kouče Vladimíra Vůjtka se ale už bude připravovat na pokračování turnaje, ve kterém Češi mají po duelech s Ruskem, Lotyšskem a Švédskem na kontě osm bodů. "My si den bez hokeje nedáme. Připravujeme se už na další soupeře, na rozdíl od hráčů musíme připravit porady, rozebrat soupeře. Máme čas a prostor," uvítal dvoudenní pauzu Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček: Hráčům teď dáme den volna od hokeje

Hokejisté se chystali především odpočívat a regenerovat. Někteří se vydali do posilovny a na odreagování přijde na řadu i procházka do centra Moskvy. Kapitán Tomáš Plekanec dva dny volna mezi zápasy po náročném programu s chutí přivítal. "Je to hodně důležitý. Cestovali jsme, hráli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech a bylo to náročný. Určitě ty dva dny teď pomůžou," prohlásil Plekanec.

V ruské metropoli byl útočník Montrealu v roce 2001, kdy česká reprezentační dvacítka na mistrovství světa obhájila zlato, a pak i na světovém šampionátu o šest let později. "V tom roce 2007 jsem na Rudém náměstí byl. Možná se půjdu projít zítra odpoledne, nebo už dneska, ještě uvidím. Ale hlavní bude odpočinek, protože těch zápasů je hodně. Budeme mít zase dva zápasy ve dvou dnech a je potřeba hodně odpočívat," řekl třiatřicetiletý lídr týmu.

Útočník Jan Kovář chtěl hokejové dění úplně vypustit z hlavy. "Určitě vypnu. Ani si nezapnu televizi, půjdu se projít a dám si dobrou večeři," uvedl útočník Magnitogorsku. "Jsme tady třikrát ročně, letos ještě navíc i v play-off. Už vím, kam zajít na suši nebo dobrý steak," dodal Kovář.

Obránci Michalovi Kempnému přišla pauza vhod ještě více než ostatním. "Budu se dávat zdravotně dohromady, necítím se moc dobře. Je slyšet i na mém hlase, že zdravotní stav není ideální. Dám se ale do kupy a budu ready. Start v zápase rozhodně ohrožený není," dodal Kempný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články