Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sedm opor zlaté generace se symbolicky rozloučilo s národním dresem

Praha - Před přípravným zápasem s Kanadou se symbolicky rozloučilo s aktivní reprezentační kariérou hned sedm hráčů zlaté generace českého hokeje. Před generálkou na světový šampionát v Rusku převzali pamětní dresy Pavel Patera, Martin Ručinský, David Moravec, David Výborný, Petr Čajánek, Viktor Ujčík a Tomáš Vlasák.

Část loučících se reprezentantů
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Je nám líto, video expirovalo.
Opory zlaté generace se rozloučily s národním týmem

Nejvíce vavřínů z oceněné sedmičky sklidil olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Patera, současný kouč prvoligového Kladna. Jen o jedno světové zlato méně má Ručinský, který bude generálním manažerem reprezentace pro Světový pohár.

Vítězem olympiády z Nagana a zároveň dvojnásobným světovým šampionem je Moravec, manažer reprezentace žen. Pět zlatých medailí ze světových šampionátů posbíral Výborný, nový sportovní manažer extraligové Mladé Boleslavi.

Třikrát byli u triumfu na mistrovství světa shodně Čajánek, nynější asistent jihlavského trenéra Ujčík a také Vlasák, který je sportovním manažerem Plzně.

Karolína Gudasová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Českou a kanadskou hymnu před úvodním vhazováním zazpívala držitelka loňské Ceny Thálie Karolína Gudasová. Třiadvacetiletá muzikálová herečka a tanečnice je dcerou bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase a sestrou Radka Gudase, který hraje NHL za Philadelphii.

"Byla jsem trošku nervózní, protože zazpívat státní hymny, to přece jen není úplně sranda. A ta česká je ještě o to horší, když je pro tolik diváků, protože pak hodnotí více očí. V té kanadské to jde sice nahoru, ale angličtina je pěkně zpěvná," řekla Gudasová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články