Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejová dvacítka už ví, že v Ottawě narazí ve skupině na Švédy i Slováky

Bronzový celek z právě skončeného světového šampionátu hokejistů do 20 let už ví, s kým se střetně ve skupině na příštím šampionátu. Ten bude hostit kanadská Ottawa a český výběr čekají ve skupině B Švédové, Slováci, Švýcaři i nováček z Kazachstánu. Podle rozdělení, jak ho určily výsledky MS v Göteborgu, změří v "áčku" síly USA, Finsko, Kanada, Lotyšsko a Německo.

Hokejová reprezentace do dvaceti let
zdroj: ČTK/AP autor: Christinne Muschi

V kanadské metropoli se bude hrát v tradičním termínu od 26. prosince do 5. ledna 2025. Hlavní halou, kde se uskuteční zápasy skupiny A, bude Canadian Tire Centre s kapacitou 18 655 diváků, kde nastupují Ottawa Senators v NHL. Skupina B se odehraje v TD Place Areně pro 6500 fanoušků, v níž hraje Ottawa 67's juniorskou OHL a také ženský tým Ottawy v nové soutěži hokejistek Professional Women's Hockey League.

V Kanadě se MS dvacítek uskuteční počtvrté za posledních pět let. V letech 2021 a 2022 se konaly turnaje v Edmontonu a loni v Halifaxu a Monctonu. V Ottawě se bude konat podruhé po roce 2009. V roce 2026 budou juniorský šampionát hostit americká města Minneapolis a St. Paul. Následující turnaj se zase vrátí do Kanady.

Složení základních skupin MS dvacítek 2025 v Ottawě:

Skupina A: USA, Finsko, Kanada, Lotyšsko, Německo.

Skupina B: Švédsko, Česko, Slovensko, Švýcarsko, Kazachstán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články