Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Kovařčík podepsal ve finském Oulu, Musil se vrací do extraligového Liberce

Útočník Michal Kovařčík bude v příští sezoně hrát ve Finsku za Kärpät Oulu. Sedmadvacetiletý reprezentant, který figuruje v kádru národního týmu pro nadcházející mistrovství světa, podepsal v novém působišti roční smlouvu. Dres mění i další útočník Adam Musil, který se po třech sezonách strávených v Pardubicích vrací do Liberce. S Bílými Tygry sedmadvacetiletý syn mistra světa z Prahy z roku 1985 Františka Musila podepsal roční smlouvu.

Michal Kovařčík
zdroj: ČTK

Trojnásobný extraligový šampion v dresu Třince působil ve Finsku již dvě sezony, doposud hrál společně se starším bratrem Ondřejem za Jukurit Mikkeli. Nyní se ale jejich hokejové cesty rozdělí. O rok starší Ondřej Kovařčík bude hrát za České Budějovice.

"Michal nás na podzim zaujal dobrou hrou a pohybem. Chtěl novou výzvu ve velkém klubu, proto si vybral Kärpät. V Oulu bude pod lupou a určitě bude chtít v nadcházející sezoně všem ukázat, že je kvalitním hokejistou," uvedl sportovní ředitel Mikko Myllykoski.

Kovařčík v této sezoně odehrál za Jukurit včetně play-off 61 zápasů, ve kterých vstřelil 16 branek a přidal 30 asistencí. V základní části byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. V Oulu se potká s českým obráncem Martinem Jandusem.

Adam Musil se vrací do Liberce

Musil působil na severu Čech v sezonách 2019/20 a 2020/21. "Adam je důrazný a poctivý hráč, který má vzorný přístup k zápasům i k tréninkům. Slibujeme si od něj zvýšený důraz v brankovišti soupeře a v neposlední řadě budeme využívat jeho velkou kvalitu na vhazování," uvedl trenér Filip Pešán. "Zatím jsme se dohodli na jednoletém působení a já budu doufat, že naši spolupráci přetavíme ve víceletý kontrakt," dodal.

V této sezoně odehrál Musil v základní části vinou zranění jen 33 utkání a připsal si 15 bodů za šest branek a devět asistencí. V play-off pomohl Dynamu k zisku stříbra v 16 duelech osmi body za tři góly a pět přihrávek. Poslední dvě sezony si zahrál s bratrem Davidem, který vyztužil obranu Pardubic předloni po příchodu z Třince.

V extralize má rodák z kanadské Delty na kontě z 277 zápasů 123 bodů za 65 gólů a 58 přihrávek. V roce 2021 získal s Libercem také stříbro a loni s Pardubicemi bronz. V české reprezentaci účastník mistrovství světa v Rize v roce 2021 sehrál 23 zápasů a připsal si pět bodů za dvě trefy a tři asistence.

V roce 2015 draftovalo Musila ve 4. kole na 94. pozici St. Louis, ale v NHL vnuk legendárního útočníka a trenéra Jaroslava Holíka příležitost nedostal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články