Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Česko pozná Hokejistu sezony. Galavečer odvysílá ČT sport

Vyhlášení Hokejisty sezony udělá symbolickou tečku za extraligovým ročníkem. V pražském Slovanském domě budou vedle hlavního ocenění předány také ceny pro nejlepšího trenéra, obránce, brankáře, nováčka, rozhodčího nebo za oddanost hokeji. Vyhlášen bude i vítěz Zlaté helmy. Jednou z novinek galavečera bude představení Klubu legend extraligy. Záznam vyhlášení sledujte od 20:15 na ČT sport.

Lukáš Sedlák
zdroj: Český hokej

Loni získal poprvé hlavní cenu útočník Lukáš Sedlák z Pardubic, jenž si letos zahrál s Dynamem o extraligové zlato. V neděli se dostal do finálního výběru reprezentačního kouče Radima Rulíka pro světový šampionát, který začne v pátek v Praze a Ostravě.

Tentokrát byl Sedlák druhým nejlepším střelcem soutěže v základní části o jediný gól za Jakubem Rychlovským z Liberce. Stejně jako Sedlák nastřílel 25 branek také další liberecký útočník Tomáš Filippi, který vyhrál poprvé kanadské bodování extraligy s 62 body za 25 branek a 37 asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Rulík na MS vybral 26 hráčů včetně Kämpfa

Nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části byl slovenský útočník ve službách mistrovského Třince Libor Hudáček. Za 21 startů si připsal šest gólů a deset nahrávek. Nejlepším kanonýrem byl britský útočník v litvínovských barvách Liam Kirk, jemuž na devět branek stačilo 13 utkání.

Brankářské statistiky ovládl vítkovický Lukáš Klimeš, který měl nejvyšší úspěšnost zákroků (92,96 procenta) a připsal si sedmkrát čisté konto, což bylo rovněž nejvíce v extralize. Nejlepší průměr měl pardubický Roman Will (2,04).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články