Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

PŘESTUPY: Zkušený útočník Klepiš míří z Kladna do Plzně

Jakub Klepiš uzavřel roční smlouvu s Plzní. Devětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 působil poslední dvě sezony v Kladně, s nímž dvakrát za sebou zachraňoval účast mezi elitou v baráži. Novou posilou Olomouce je útočník Martin Kohout. Na Hanou přichází devětadvacetiletý hokejista se zkušenostmi z mládežnických reprezentací po jedné sezoně, kterou odehrál za Kometu Brno.

Jakub Klepiš
zdroj: Reuters autor: Petr Josek

"Jakub Klepiš sice patří mezi starší kluky, avšak neustále na sobě tvrdě pracuje. Velmi dobře o sebe fyzicky pečuje. Minulou sezonu měl na Kladně velmi povedenou. Slibujeme si od něho, že by nám mohl pomoci v přesilových hrách, ve kterých jsme měli letos velké problémy. Věřím, že svým velmi dobrým herním myšlením Plzni hodně pomůže," řekl dosavadní sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák, který už má nové angažmá v Mladé Boleslavi na pozici sportovního ředitele.

Klepiš si ve 49 zápasech základní části za Kladno připsal 40 bodů za sedm branek a 33 asistencí. Bylo to jeho maximum za 13 extraligových sezon, které odehrál i za pražskou Slavii, Třinec, Mladou Boleslav, Kometu Brno a Liberec. V týmu Rytířů byl druhým nejproduktivnějším hráčem za obráncem Jiřím Ticháčkem. V úspěšné baráži proti Vsetínu sehrál vinou zranění jen tři ze čtyř zápasů a zaznamenal tři přihrávky.

V extralize má na kontě celkem 629 zápasů a 377 bodů (130+247). V letech 2003 a 2008 získal se Slavií mistrovský titul a v roce 2004 stříbro. V roce 2011 s Ufou a o rok později s Dynamem Moskva vybojoval i Gagarinův pohár v KHL.

Má na kontě i 66 utkání a 14 bodů (4+10) v NHL za Washington. V Severní Americe hrál také v AHL na farmě v Hershey, kde v roce 2006 získal Calder Cup. V KHL vedle Omsku, Ufy a Dynama Moskva nastupoval za Lva Praha, ve Švédsku působil ve Färjestadu. Účastník pěti mistrovství světa v 98 utkáních za národní tým nasbíral 55 bodů (27+28).

Kohout jde z Brna do Olomouce

Kohout patřil dlouhodobě k oporám Karlových Varů, loni ale kývl Kometě. V ambiciózním klubu se však zdaleka tak neprosazoval, ze 41 zápasů základní části měl na kontě jen dva góly a dvě nahrávky. V šesti duelech play-off přidal dvě asistence.

"Martin Kohout je již zkušeným extraligovým útočníkem, který svým charakterem – a samozřejmě i jménem – skvěle zapadá do naší organizace," uvedl k jeho příchodu s úsměvem sportovní manažer Kohoutů Josef Podlaha.

Ve Vítkovicích skončili útočníci Krieger s Chlánem a obránce Grman

Dres Vítkovic nebudou už v příští extraligové sezoně oblékat třetí nejproduktivnější hráč týmu v minulém ročníku Peter Krieger s dalším útočníkem Petrem Chlánem a obránce Mário Grman. S Ostravany měli sice platnou smlouvu, novému trenérskému týmu v čele s Davidem Brukem se ale nehodí do koncepce. Po vzájemné dohodě proto spolupráce skončila.

Zdroj
ČTK, hcplzen.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články