Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Titul je jako droga a my ji chceme zpátky, nevzdává finále Nestrašil

Třinečtí šampioni jsou nad propastí. Oceláři prohráli pátý zápas finále play-off extraligy v Pardubicích 0:3 a jediná porážka je dělí od konce vítězné série, během které dosáhli na čtyři tituly v řadě. Útočník Andrej Nestrašil přesto dál doufá v to, že Slezané souboj ještě zdramatizují.

Robert Kousal z Pardubic (vlevo) a Andrej Nestrašil z Třince
zdroj: HC Oceláři Třinec autor: Lukáš Filipec

"Člověk to samozřejmě může brát tak, že už nějaké tituly máme a oni ho chtějí, ale my ho chceme stejně jako oni. A určitě více. Je to jako droga a my ji chceme zpátky," řekl Nestrašil po utkání. Třiatřicetiletý útočník se podílel na dvou třineckých titulech.

K tomu, aby proti Dynamu Oceláři uspěli, musejí ale v pátek odehrát lepší zápas. S výkonem nebyl Nestrašil spokojený. "Nebyl to z naší strany ideální výkon. Je to 2:3 na zápasy, jedeme domů. Máme před sebou minimálně jeden, maximálně dva zápasy. Uděláme všechno pro to, aby to byly dva," uvedl odchovanec pražské Slavie.

Nestrašil měl za bezbrankového stavu v první třetině velkou šanci otevřít skóre, gólman Roman Will ale jeho dorážku v přesilové hře skvěle chytil. "Říkal jsem si, že to musím trefit rychle, k tyčce a nahoru. Možná jsem si ale měl udělat krok. Brankář to skvěle chytil," ocenil Nestrašil Willův možná klíčový zákrok.

Pardubice udeřily v polovině zápasu dvakrát v rychlém sledu. Po přihrávkách zpoza branky překonali Ondřeje Kacetla nejprve Lukáš Radil a poté Lukáš Sedlák. "Víme, že Pardubice tohle dělají pravidelně, ale měli jsme situace špatně rozebrané. Dokonce si myslím, že u prvního gólu jsme byli na ledě jen čtyři, že někdo zapomněl vystřídat a volný hráč pak dával gól," řekl Nestrašil.

Třinečtí podle útočníka s reprezentačními zkušenostmi chtějí zápas hodit za hlavu a dívat se dopředu. Nestrašila netrápí ani fakt, že podle statistik tým, který prohraje páté utkání série, v drtivé většině případů prohraje i celkově.

"Víte, co se (u nás) nikdy nestalo? Že to tým z 0:3 otočil na 4:3. To jsou statistiky, kvůli kterým se bojím trošku méně létat, protože vím, že je to nejbezpečnější forma cestování. Ve finále je to jen statistika. Odpočineme si, připravíme se na šestý zápas a pokusíme se ho urvat, abychom se vrátili do Pardubic," řekl Nestrašil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články