Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Do baráže vstoupilo lépe Kladno, Rytíře táhl tříbodový Jarůšek

V baráži o extraligu vede Kladno v sérii na čtyři vítězství nad Vsetínem 1:0 na zápasy. První bod zařídil Rytířům útočník Richard Jarůšek, jenž se na úvodní výhře 4:1 podílel dvěma brankami a jednou asistencí. Přímý přenos třetího utkání baráže Vsetín – Kladno sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 16:40.

Kladenský Richard Jarůšek slaví v utkání proti Vsetínu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Kladno, které čekalo 45 dnů na další soutěžní zápas od posledního kola základní části extraligy, se mohlo v prvním utkání baráže opřít o zkušeného Jarůška. Dvaatřicetiletý útočník, jenž stihl v 52 duelech dlouhodobé části jen čtyři branky, se tentokrát blýskl hned dvěma trefami.

"Měli jsme dlouhou pauzu, dlouho jsme nehráli. Věděli jsme, že první třetina bude těžká. Museli jsme rozjezdit nohy, zvyknout si na zápasové tempo. Přece jen je něco jiného trénovat a hrát zápasy. Ve druhé třetině se to zvedlo díky tomu," hodnotil Jarůšek klíčovou část zápasu, kterou Rytíři ovládli 3:0.

Jarůšek nejprve zvyšoval na 2:0 po přihrávce Antonína Melky, když prostřelil Patrika Romančíka v brance Valachů. Melka poté neproměnil samostatný únik po vypršení vlastního dvouminutového trestu, jenže o chvíli později už Jarůšek rychlý průnik vsetínskou obranou zužitkoval a upravil na 3:0. Jarůšek měl navíc prsty také v úvodní brance, kdy vybídl Matyáše Filipa.

Nakonec se prosadil také nejlepší střelec Rytířů v základní části s 21 zásahy Eduards Tralmaks po nahrávce Richarda Smoleňáka. Na druhé straně v největší šanci hostů, kteří ovládli play-off první ligy po finálovém triumfu nad Zlínem, selhal Štěpán Matějček, jehož tváří v tvář vychytal Adam Brízgala. V samotném závěru však vsetínský útočník kladenského gólmana už vymíchal a připravil ho o čisté konto v 58. minutě.

"Měli jsme, co se týče zakončení, smůlu. Několikrát to skákalo na brankové čáře, ale zítra se to zlomí," uvedl Matějček. "Brízgy to tam chytil moc hezky. Já jsem si to měl ještě potáhnout dál a dával bych to do prázdné brány, tam jsem se ukvapil. Zaplaťpánbůh jsem si to pak vynahradil o pár minut později," dodal jediný vsetínský střelec.

Baráž o hokejovou extraligu – 1. zápas:

Rytíři Kladno – VHK Robe Vsetín 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Filip (Jarůšek), 31. Jarůšek (Melka, Frolík), 38. Jarůšek, 51. Tralmaks (Smoleňák) – 58. Matějček (Rob). Rozhodčí: Kika, Pilný – Lhotský, Thuma. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber, Dotchin – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Sideroff – Frolík, Melka, J. Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.

Vsetín: P. Romančík – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Kojo – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, M. Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články