Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjetý Třinec vlétl i do finálové série, Pardubice poprvé v play-off doma prohrály

Třinec po velkém obratu v semifinálové sérii se Spartou vstoupil úspěšně i do boje o mistrovský pohár a vyhrál v prvním finále play-off extraligy v Pardubicích 2:1. Gólově se pod triumf úřadujících šampionů, kteří útočí na pátý titul v řadě, podepsali Patrik Hrehorčák a Daniel Kurovský, za domácí jen snížil kapitán Lukáš Sedlák.

Utkání Pardubice – Třinec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Dynamo bylo od začátku střelecky aktivnější, do vedení se ale dostali Oceláři. Slibnou šanci Nestrašila po zaváhání v rozehrávce ještě Východočeši stihli napravit, v 9. minutě ale hosté získali puk za brankou a Hrehorčák překonal gólmana Willa.

Vyrovnat mohl Kaut, brankář Kacetl ale pokračoval ve skvělých výkonech z předchozích sérií. V poslední minutě první třetiny mu navíc po střele Pánika v přesilovce pomohla tyč.

Ve druhé části si nejprve Will poradil s dorážkou Hrehorčáka, Kacetlovi poté při Zohornově střele pomohl šťastný blok Kundrátka. Ve 29. minutě hosté vedení zvýšili. Prosadil se důrazný Kurovský a připsal si stejně jako Hrehorčák první gól v play-off.

Třinec se poté mohl ještě více zaměřit na obranu a rychlé protiútoky, Dynamo ale dokázalo ve 37. minutě snížit. V přesilové hře se o to pohotovou dorážkou postaral kapitán Sedlák.

Na začátku třetí části mohl při Hrehorčákově vyloučení vyrovnat Radil, Kacetl se ale stihl přesunout a betonem jeho pokus vyrazil.

I hosté mohli přidat další gól v přesilovce, čtyřminutový trest Zohorny ale nepotrestali. Slezany to mrzet nemuselo, v nervózním závěru vítězný vstup do série uhájili.

Dynamo Pardubice – Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Sedlák (M. Kaut, Košťálek) – 9. Hrehorčák (Dravecký, Čacho), 29. Kurovský (P. Vrána, Kundrátek). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Šimánek, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Vondráček, Poulíček, Mandát – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič. Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články