Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Novým koučem Vítkovic se stal Bruk, Trnka se přesunul do role asistenta

Novým hlavním trenérem hokejistů Vítkovic se stal David Bruk, který v minulé sezoně vedl Karlovy Vary. Pavel Trnka se přesunul do role jeho asistenta, členem týmu je i Vlastimil Wojnar. Klub skončil v základní části devátý, v předkole vypadl s Hradcem Králové a nenavázal na loňské semifinále.

Trenér David Bruk
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Pětapadesátiletý Bruk vedl poslední dvě sezony Karlovy Vary, kde se po skončení ročníku rozloučil a v Energii ho vystřídal Pavel Patera. "Všichni tři to jsou nesporně kvalitní a také zkušení trenéři. Věříme, že nová trojice bude úspěšná," řekl sportovní ředitel Roman Šimíček.

O osm let mladší Trnka, který je zároveň asistentem trenéra hokejové dvacítky Patrika Augusty, převzal ostravský celek 23. října po rezignaci Miloše Holaně. Jeho asistenty byli právě Šimíček a Jiří Veber.

"Bruk přichází z Karlových Varů, kde vedl dvě sezony extraligový A-tým, k tomu dlouhou dobu působil u mládežnických reprezentací. U ní v minulosti už spolupracoval právě s Trnkou, takže se oba dobře znají," připomněl Šimíček.

Hokej bez červené (121. díl): Jak by se měl změnit proces posuzování sporných gólových situací?

"Vlasta Wojnar patří k novým trenérům, já ho znám ještě ze svého někdejšího působení v mládeži Třince. Je progresivní a o jeho kvalitách svědčí i to, že na Slovensku s původně dost podceňovaným týmem dokázal uhrát před rokem bronz a také letos bojuje aktuálně v semifinále play-off," dodal ke kouči Spišské Nové Vsi, kam zamířil z prvoligového Frýdku-Místku.

Vítkovice nenavázaly v této extraligové sezoně na tu minulou. Tehdy skončily v dlouhodobé soutěži druhé a v semifinále vypadly po sedmizápasové bitvě s královéhradeckým Mountfieldem v sérii, která byla s čistým časem hry 577 minut a 53 sekund nejdelší v historii extraligy. V tomto ročníku se nicméně Ostravanům dařilo v Lize mistrů, v níž vypadli až v semifinále se švédským celkem Skelleftea AIK.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články