Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Třinec odvrátil konec v play-off, Spartu porazil 4:1

Hokejový Třinec stále žije. Sparta vstupovala do druhého utkání na ledě Ocelářů s vedením 3:0 v sérii, ale svůj matchball nevyužila. Domácí zvítězili 4:1 a uštědřili Pražanům jejich první porážku v letošním play-off. Závěr utkání poznamenal ostrý faul Michala Řepíka a následná pěstní bitka.

Třinecká radost
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Do sestavy Třince se vrátil po jednozápasovém disciplinárním trestu útočník Daniel Voženílek a kouč Zdeněk Moták pozměnil složení všech čtyř útočných formací. Sparta v úvodu po faulech Draveckého i Čacha shodně za seknutí do soupeřovy hokejky měla možnost dlouhé přesilové hry včetně 84 sekund v pěti proti třem, ale Kacetl odolal. Nebezpečně pálil především Kempný.

V čase 6:57 se při trestu Kempného radovali z vedení Oceláři. Za Kováře dorazil puk Daňo v době, kdy po přistrčení Moravčíka spadl do brankoviště Voženílek a byl nohama v kontaktu se sparťanským gólmanem. Pražané si vzali trenérskou výzvu, ale sudí Jeřábek a Květoň po kontrole u videa branku uznali.

Následovalo vyloučení hostů, v kterém se ubránili. Ve 13. minutě se dostal do úniku Hudáček, ale puk mu utekl. Za tři minuty už domácí vedli o dvě branky. Daňo se uvolnil šikovně v pravém kruhu a přes stínícího Voženílka překonal Kováře mezi betony.

V úvodu druhé části si Kacetl poradil s tečí David Vitoucha i s následnou dorážkou. Na druhé straně minul po Helewkově přihrávce kanonýr Růžička, který neskóroval už v 15. utkání za sebou. Ve 29. minutě Sparta snížila, když se od modré čáry trefil přes stínícího Hrabíka obránce Krejčík, který rozhodl sobotní duel v prodloužení.

V 34. minutě nepřekonal Kacetla z dorážky Sobotka a vzápětí ani dalším pokusem Krejčík. Na druhé straně si Kovář poradil s Voženílkovou tečí a k zakončení se dostal Růžička, jenž nezamířil přesně. Při střele z levého kruhu měl možnost dovršit hattrick Daňo, ale sparťanský gólman zasáhl lapačkou.

Na startu třetí třetiny v přečíslení po Čachově přihrávce sice Nestrašil bekhendem propasíroval puk za Kováře, ale z brankoviště jej odvezl Sobotka. Po brejku zahrozil i Daňo. Ve 46. minutě byl blízko vyrovnání kapitán Sparty Řepík, který trefil levou tyč.

V čase 48:54 při přesilové hře za špatné střídání Sparty pojistil vedení z dorážky Nestrašil, který se prosadil po Marinčinově střele. Oceláři 121 sekund před koncem při power-play do prázdné branky zpečetil výsledek zásluhou Vrány, jemuž přihrál Řepíkem faulovaný Hrehorčák. Řepík dostal trest na pět minut a do konce utkání. Na ledě se ještě strhly bitky Daňa s Chlapíkem a Kundrátka s Kempným.

Semifinále play-off hokejové extraligy – 4. zápas:

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Daňo, 16. Daňo (Kundrátek, Nedomlel), 49. A. Nestrašil (Marinčin), 58. P. Vrána (Hrehorčák) - 29. Krejčík (Mikliš, P. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4, navíc Daňo, Kundrátek oba 5 min. - Řepík 5 min. a do konce utkání, Chlapík, Kempný oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, A. Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – M. Růžička, Helewka, D. Voženílek – Dravecký, P. Vrána, Miloš Roman. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Řepík, Sobotka, M. Forman – Chlapík, R. Horák, D. Vitouch – Konečný, J. Lajunen, Buchtele - P. Kousal, O. Najman, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články