Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do série vykročila lépe Sparta, Pražany táhly proti Třinci zkušené opory

Sparta zvítězila v úvodním semifinále play-off extraligy nad Třincem 3:0. První bod v sérii proti obhájcům titulu gólově zařídili Michal Řepík, Miroslav Forman a do prázdné brány Ondřej Najman, čisté konto si připsal brankář Jakub Kovář. Druhé utkání Sparta – Třinec sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 17:40.

Třinecký brankář Marek Mazanec čelí šanci Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta si na cestě k prvnímu vítězství pomohla dvěma rozdílnými gólovými situacemi. Skóre zápasu otevřel ve 25. minutě kapitán Řepík povedenou ránou švihem z levé strany na vyrážečku třineckého brankáře Marka Mazance.

Na 2:0 zvýšil Forman ve 43. minutě dokonce ve vlastním oslabení poté, co ho Oceláři špatnou rozehrávkou v útočném pásmu vybídli k sólovému úniku. Dojíždějící třinecký obránce Martin Marinčin mu v blafáku do bekhendu už nezabránil a další zkušený útočník Pražanů se radoval už ze čtvrté branky v pěti zápasech letošního play-off. Po chybě Marinčina v samotném závěru završil skóre Najman do opuštěné klece.

"Snažil jsem se tam hlavně být první. Měl jsem trochu lepší startovací pozici. Kopl jsem do toho a pak už jsem periferně viděl gólmana, jak jsem mu naznačil. Takže tam jsem už věděl, že půjdu do bekhendu," hodnotil Forman únik. "Chce to hrát hodně aktivně a z toho právě takhle občas ujedeme. Je to naše silná stránka, ale nechci to zakřiknout. Hlavně, aby to takhle vydrželo," dodal.

Sparťanský brankář Kovář si nejlepší zákrok zápasu nechal do třetí třetiny, kdy za stavu 2:0 vychytal tváří v tvář hostujícího kapitána Petra Vránu. V předchozím vývoji působil velice jistě a poradil si i s podobným zakončením v případě Tomáše Kundrátka. Nakonec zaznamenal nulu za 25 zákroků.

"Chtěli jsme být aktivní a ještě víc aktivnější, než jsme byli. Vytvořili jsme si dostatek příležitostí, bohužel jsme nedokázali ani jednu proměnit," uvedl trenér Třince Zdeněk Moták. "Řekli jsme si, že ve třetí třetině to musíme posunout. Prohrávali jsme sice jenom jedna nula, ale změna byla viditelná, ale bohužel k ničemu nevedla," řekl Moták.

Semifinále play-off hokejové extraligy – 1. zápas:

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Řepík (Irving, Němeček), 43. M, Forman, 59. O. Najman Rozhodčí: Hribik, Květoň – Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 13 548.

Sparta: Jakub Kovář – Moravčík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Beaudin – Řepík, Sobotka, M. Forman – Chlapík, R. Horák, D. Vitouch – K. Hrabík, J. Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Konečný. Trenér: Gross.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, Cienciala, A. Nestrašil – Kurovský, P. Vrána, Miloš Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články