Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Pardubice našly cestu k druhé výhře, Dynamo nasměroval k triumfu Vondráček

Další zápas, podobný obrázek hry a opět těsný výsledek až do konce. Pardubice uspěly také v druhém domácím utkání semifinále play-off extraligy proti Litvínovu, tentokrát vyhrály 3:0 díky brankám Tomáše Vondráčka, Mateje Pauloviče a Patrika Poulíčka a v sérii na čtyři vítězné zápasy vedou 2:0. Souboj se přesune na příští dva duely na sever Čech.

Pardubický Tomáš Vondráček (uprostřed) slaví gól proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Důležité vítězství, které poslalo Dynamo do trháku v sérii, zařídil Vondráček na konci první části. Do přestávky chyběla půlminuta, když se Pardubice dostaly v útočném pásmu ke kombinaci. Adam Musil vybojoval puk za brankou, vybídl volného Vondráčka a člen čtvrtého útoku Východočechů se prosadil pouhých čtrnáct vteřin před koncem úvodní třetiny. Byl to jeho čtvrtý gól v letošním play-off. Na 3:0 upravili v posledních dvou minutách Paulovič a Poulíček do prázdné brány.

Hráči Pardubic měli znovu hodně střeleckých příležitostí a také dobrých šancí, ale slovenský brankář Matej Tomek v litvínovské brance opět předvedl skvělý výkon. Po 40 zákrocích v prvním utkání zaznamenal v odvetě 32 zákroků. Jeho spoluhráči však nenašli recept na pardubického gólmana Romana Willa, jenž si připsal cennou nulu.

Pardubice přes první semifinálovou výhru sáhly před odvetou ke změně v sestavě, když Robert Říčka nahradil člena prvního útoku Richarda Pánika a zařadil se do třetího útoku místo Pauloviče. Ten se posunul do elitní formace k Lukášovi Sedlákovi a Tomášovi Hykovi.

Jestliže se měl Litvínov poučit z úvodního duelu série, kdy Tomek čelil celkem 42 střeleckým pokusům na bránu, tak se to minimálně v první třetině Severočechům příliš nedařilo. Pardubičtí zasypali Tomka za dvacet minut 16 pokusy na bránu, dalších osm letělo mimo tři tyče a dalších 12 hráči Litvínova zblokovali.

Černožlutí se osmělili až od druhé třetiny a rázem z toho byly slibné příležitosti. Pawel Zygmunt v dobré pozici ale nastřelil jen horní tyč a skórovat nedokázal ani Ondřej Kaše. Zmar Pardubic v přesilových hrách dokumentoval samostatný únik litvínovského Martina Havelky v oslabení, který však v tísni neproměnil. Hráči Dynama dohromady nevyužili už pět početních výhod, ale v sérii přesto vedou 2:0.

Semifinále play-off hokejové extraligy – 2. zápas:

HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Vondráček (A. Musil, Čerešňák), 59. Paulovič, 60. Poulíček (A. Musil). Rozhodčí: Šír, Vrba – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 10 035. Stav série: 2:0.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, Sedlák, Paulovič – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Litvínov: Tomek – Jaks, Zile, Demel, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Koblasa, Sukeľ, Kirk – Abdul, Jícha, Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články