Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Je to o tom, kdo víc chce, a my jsme si pro to šli, říká Roman

Pohotová dorážka v 50. minutě poslala hokejisty Českých Budějovic na dovolenou a Třinec do semifinále extraligy. Vítězný gól dal útočník Miloš Roman. Čtyřiadvacetiletý slovenský reprezentant v rozhovoru pro O2 TV Sport řekl, že to byla nejspíš jeho nejdůležitější branka v kariéře a zápas rozhodla nejen ona, ale také trpělivost vítězného týmu.

Miloš Roman se raduje po gólu
zdroj: hcocelari.cz autor: Lukáš Filipec

"Asi to byl nejdůležitější gól. Moc jsem jich zatím nedal," řekl Roman, jenž má v extralize na kontě 35 gólů za pět sezon. Dnes měl celkem lehkou úlohu, neboť jen dorazil puk do odkryté branky po tečované střele Adama Poláška od modré čáry, kterou Dominik Hrachovina dokázal jen vyrazit.

"Vše začal Petr Vrána, který nahodil a vybojoval puk. Jednoduše jsme to dostali do brány, Dan Kurovský tam dobře stál a já jsem se jen snažil najít si prostor. Odrazilo se to ke mně. Byla to výborná práce celé lajny," popsal Roman.

Třinec vstoupil do série proti Motoru výborně, vyhrál třikrát za sebou, ale poté třikrát prohrál a čtvrtfinále rozhodlo až poslední možné utkání. "Vše bylo o jednom zápase. Museli jsme se v hlavách nastavit na to, že se začíná za stavu 0:0, což se nám podařilo. Od začátku jsme byli aktivní a jsem rád, jak jsme se všichni nastavili a byli zodpovědní," pochvaloval si Roman.

Oceláři tlačili od první minuty, na Hrachovinu vyslali celkem 29 střel. Domácí brankář Marek Mazanec k čistému kontu potřeboval jen deset zákroků. Skóre ale Třinec otevřel až v polovině třetí třetiny.

"Je potřeba zůstat trpělivý. Aktivita byla super, ale zase jsme se nemohli zbláznit dopředu. Bylo potřeba hrát dobře dozadu," uvedl rodák z Kysuckého Nového Mesta. "Je to o tom, kdo víc chce, a my jsme si pro to dnes šli," řekl Roman, jenž s Třincem získal tři mistrovské tituly.

Třinec teď čeká semifinále, ve kterém se utká se Spartou. Oba týmy si zopakují souboj z loňského čtvrtfinále, kdy vyhráli Oceláři 4:2 na zápasy. "Bude to zase vyhecované a můžeme očekávat dobrou sérii," dodal Roman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články