Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta je v zakončení větší zabiják, přiznal Vlach. Celou sezonu dokážeme otáčet zápasy, těšilo Formana

Liberec je podruhé v play-off krok od vyřazení. V předkole dokázali Bílí Tygři po úvodních dvou porážkách otočit sérii proti Olomouci, nyní prohrávají ve čtvrtfinále se Spartou už 0:3. Útočník Jaroslav Vlach věří, že se Severočechům ještě podaří sérii zdramatizovat, byť zatím zaostávají za konkurentem hlavně v efektivitě. Podle sparťana Miroslava Formana, který si připsal gól a dvě asistence, Pražané i za nepříznivého stavu věřili, že uspějí, což je v sezoně jejich hlavní síla. Přímý přenos čtvrtého utkání série sledujte od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: twitter.com/HCSpartaPraha

"Doufám, že si vezmeme zkušenost ze série s Olomoucí. Už jednou jsme se z toho vyhrabali a ukázali jsme obrovskou vnitřní sílu. V této pozici jsme navíc několikrát byli sami a víme, že ten poslední krok bývá skutečně nejtěžší. Musíme se ale soustředit jen na nejbližší utkání a vložit do něj veškeré naše síly," řekl Vlach.

Bílí Tygři měli k prvnímu bodu v sérii dobře nakročeno už v prvním domácím duelu, ve kterém hned třikrát vedli. Pražané ale dokázali vždy rychle odpovědět. V 52. minutě pak navíc překlopil skóre utkání na jejich stranu David Vitouch.

"Je to samozřejmě škoda, když jsme v zápase třikrát vedli. Asi jsme to měli uhrát. Sparta má zkušený mančaft a zatím jsou větší zabijáci v šancích. My ty šance máme také, ale nejsme tak efektivní a chybí nám právě ten zabijácký instinkt," pokrčil rameny mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Mezi klíčové pasáže třetího duelu patřil samostatný nájezd Jakuba Rychlovského za stavu 2:1 pro domácí. Nejlepší střelec základní části ale dobře chytajícího Jakuba Kováře nepřekonal a chvíli na to pak Jakub Krejčík vyrovnal.

"Těžko odhadovat teď po zápase, jak by to mohlo být a jak by se zápas dále vyvíjel. Pořád zbývalo hodně času. Bohužel to dopadlo takhle," postesknul si rodák z Paběnic u Čáslavi.

Forman: I když prohráváme, pořád věříme, že zápas otočíme

"Byl to hodně těžký zápas. Celou dobu jsme dotahovali a vždy, když jsme začali mít malinko více ze hry, tak nám dali gól. Naštěstí jsme ale vždy rychle zareagovali," řekl Forman.

"V tomhle jsme byli silní celou sezonu. Když jsme prohrávali, tak jsme dokázali zápasy otočit. Za nás super zápas," doplnil třiatřicetiletý útočník.

Právě Forman patřil mezi klíčové postavy Pražanů. Ve 13. minutě nejprve vyrovnal na 1:1, poté připravil gól pro Jakuba Krejčíka na 2:2 a na začátku třetí části přihrál Ondřeji Miklišovi na branku na 3:3.

"Hrálo se nám dobře. Dali jsme tři góly. Už v minulém zápase jsme měli spoustu šancí, ale to jsme nic neproměnili. Jsme rádi," řekl Forman, jenž nastupuje ve třetí formaci s Janem Buchtelem a Jani Lajunenem.

I s ohledem na zkušenosti a výsledky v sezoně podle něj Pražané ve chvílích, kdy prohrávali, nepanikařili. "V tomhle jsme silní celou sezonu. Žádná panika nebo nervozita tam nebyla, i když nám odskočili. Věděli jsme, že šance přijdou," podotkl odchovanec Pražanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články