Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Flynn dostal za faul na Moravčíka trest na čtyři zápasy

Oscar Flynn z Liberce dostal čtyřzápasový trest za faul na obránce Sparty Michala Moravčíka v sobotním čtvrtfinále extraligy. Do nadcházejících tří utkání vyřazovací části nezasáhne brněnský obránce Jan Ščotka, který byl dodatečně potrestaný za nedělní nedovolený zákrok na litvínovského útočníka Michala Guta. Jedno utkání vynechá Gutův spoluhráč Martin Havelka.

Oscar Flynn
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Čtyřiadvacetiletý Flynn fauloval Moravčíka ve 34. minutě druhého čtvrtfinálového duelu, kdy jej nedovoleně atakoval u mantinelu a bek Pražanů následně narazil hlavou do mantinelu.

Moravčíka z ledu odnesli na nosítkách a zamířil na vyšetření do nemocnice, odkud ho propustili v neděli. Liberecký útočník se do série může teoreticky zapojit až v rozhodujícím sedmém utkání, pokud k němu dojde. Sparta vede 2:0 na zápasy.

V sobotním souboji dostali vyšší tresty i domácí Kryštof Hrabík, Jan Buchtele a hostující Jaroslav Vlach s Davidem Aubrechtem, kteří se nejaktivněji zapojili do šarvátky hráčů obou týmů mezi střídačkami při Flynnově odchodu do kabin. Nikdo z nich dodatečný trest nedostal.

Tři zápasy nuceně vynechá Ščotka, jenž v neděli v prvním souboji čtvrtfinále s Litvínovem ve 47. minutě fauloval Guta.

Sedmadvacetiletý bek, který navíc dostal pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu, se do série může vrátit v případném pátém utkání.

První duel vyhráli Severočeši a ti dnes budou postrádat Havelku. Litvínovský útočník se "mstil" po Ščotkově faulu a v bitce napadl Zdeňka Okála.

Pokutu ve výši 20 tisíc korun udělil ředitel extraligy Martin Loukota Hradci Králové, neboť trenér Tomáš Martinec a obránce Ralfs Freibergs po sobotním utkání v Pardubicích komentovali výkon rozhodčích, což je v den zápasu zakázané.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články