Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Freibergs: Byli jsme lepší tým. Chceme víc, jenom nemáme štěstí

Hradec Králové ani na druhý pokus nepřeklopil vyrovnaný duel čtvrtfinále na ledě Pardubic na svou stanu a s nejlepším týmem základní části prohrává před domácím pokračováním 0:2. Lotyšského obránce Ralfse Freibergse mrzelo, že jeho tým nevyužil ani jednu z šancí ve východočeské derby kandidáta na titul zdolat.

Ralfs Freibergs
zdroj: twitter.com/MountfieldHK

V pátek Hradec Králové prohrál 4:5 v prodloužení, v sobotu mu naději na úspěch sebral při prohře 2:3 v čase 59:54 útočník Robert Kousal.

"Je to pro nás těžká situace. Těžký gól. Celý tým to mrzí. Když se lidi dívali na zápas, tak viděli, že jsme byli lepší tým. Chceme víc, jenom nemáme štěstí. Podobně, jako jsme měli třeba my s Lotyšskem loni na mistrovství světa. To my teď potřebujeme taky," řekl Freibergs.

Předsezonní posila z Litvínova se loni podílela na historickém úspěchu Lotyšska, které na šampionátu v Rize i Tampere dosáhlo na bronz.

Extraligový šampion z roku 2021 s Třincem věří, že Hradec Králové má tým, který může i proti Pardubicím uspět.

"Hrajeme náš hokej, hradecký styl. Nikdo to nemá rád hrát proti nám. Musíme to ještě přeměnit ve vítězství," podotkl Freibergs.

Svěřenci trenéra Tomáše Martince jeho slova potvrzovali v obou zápasech v pardubické aréně, kde rivalové rozehráli vůbec první vzájemnou bitvu v play-off.

"My jsme rychlý a důrazný tým, chceme vyhrát každý souboj. Těžko vyhrát zápasy, když hrajete proti více než 22 lidem na ledě," prohlásil Freibergs.

I kouč Martinec si postěžoval, že Dynamo mělo stejně jako v prvním duelu možnost hrát přesilovku pěti proti třem.

Vyhrocený byl na ledě čas před odchodem do šaten před druhou přestávku, kdy se hráči dostali do potyček. Odstartovala to právě Freibergsova s Tomášem Vondráčkem.

"Je to play-off hokej. Obě města jsou od sebe kousek. My to slyšíme každý den, jak lidi stojí za námi. Jak jim vadí, když s Pardubicemi prohrajeme. Chceme ty zápasy vyhrát. Bolístky musíme překonat. Kdo bude mít víc pokory, ten vyhraje," řekl Freibergs.

Výměnu názorů komentoval i Vondráček. "On do mě vjel, já měl jen ruce před sebou. Pak jsem ho trefil někde na hrudník a on zahazoval hlavu. To mi přišlo takové komické. Myslím, že reprezentant, který má za sebou tolik účastí na mistrovství světa, by takové věci dělat nemusel," prohlásil pardubický útočník.

Freibergs je přesvědčený, že Mountfield doma odpoví na dvě porážky. "Budou to jiné zápasy, vrátíme se domů a fanoušci nám pomůžou. S jejich pomocí vyhrajeme a zlomíme sérii. To bude svátek pro celé město a je to jen o nás, abychom ty zápasy vyhráli. Budeme rádi, když to bude jen o nás. Jsme dobrý tým, máme super trenéry, máme svůj styl hokeje. Budeme v něm pokračovat. Je jasné, že příští zápas bude spíš defenzivní než ofenzivní," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články