Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trpký závěr pro Hradec, Kousal rozhodl šest sekund před koncem. Druhý bod má i Sparta

Už se vše schylovalo k prodloužení, ale v posledních sekundách obrana Hradce Králové nepohlídala Roberta Kousala, jenž rozhodl o výhře Pardubic 3:2 ve druhém čtvrtfinále play-off extraligy. Dynamo tak vede 2:0 na zápasy. Stejným výsledkem skončilo i druhé utkání v pražské O2 areně. Liberec znovu dotáhl duel se Spartou do prodloužení, v 74. minutě ale rozhodl domácí Michal Řepík.

Pardubičtí hokejisté slaví výhru
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Kousal překonal hradeckého brankáře Lukáše Paříka v čase 59:54 poté, co bekhendem dorazil vyražený puk po předchozí střele Lukáše Radila. Dynamo tak zvládlo i druhý domácí zápas před přesunem série do Hradce.

"Ráďa (Radil) to tam zatáhl po pravé straně, parádně vystřelil na beton (Paříka) a mně to šlo na bekhend z dorážky. Snažil jsem se dát gól a padlo to tam," uvedl Kousal, jenž vstřelil teprve druhý gól v kariéře v českém play-off.

"Jsou to obrovské emoce. Jsme rádi, že jsou pozitivní a vítězné," řekl k faktu, že Dynamo zvládlo druhý těsný zápas v řadě. "Tuhý boj. Je to vyrovnané, my jedeme na sto procent dál," dodal k tomu, co očekává po přesunu na led soupeře.

Hradečtí přitom sahali po srovnání čtvrtfinálové bilance, když vedli po dílčím obratu 2:1 ještě ve 49. minutě. Těsný náskok zařídili Aleš Jergl v přesilové hře po skvělé křižné přihrávce Kevina Klímy a po něm obránce Ralfs Freibergs zakrytou střelou od modré čáry.

Na 2:2 však v početní výhodě srovnal Richard Pánik, když si jeho přihrávku srazil Pařík hokejkou do vlastní sítě. Skóre zápasu otevřel další pardubický útočník Tomáš Vondráček v polovině zápasu.

"V přesilovce mě tam Kevin křížem krásně našel a já jsem se jen snažil dostat to na bránu a trefit hlavně bránu. Padlo to tam, takže jsem za to určitě rád, že jsem se zas nějak nastartoval, doufám. Teď už si nemůžeme říkat, že zkusíme, ale teď už musíme. Budeme hrát dva zápasy doma a uděláme všechno pro to, abychom sérii vyrovnali. Koncovka nás stále trápí, ale věřím, že se to otočí a že s tou sérií ještě něco uděláme," hodnotil hradecký útočník Jergl.

Dynamo Pardubice – Hradec Králové 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Vondráček (Vála, Poulíček), 50. Pánik (M. Kaut, Čerešňák), 60. R. Kousal (Radil, Will) – 34. Jergl (Kevin Klíma, McComack), 49. Freibergs (Pláněk, Tamáši). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – J. Svoboda, Thuma. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Hradec Králové: Pařík – Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Kalina, Pilař – Jasper, Tamáši, Perret – Jergl, Kevin Klíma, Okuliar – Šťastný, Estephan, Eberle – Miškář, Lalancette, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Řepík v prodloužení zajistil Spartě druhou výhru

Dříve se v útoku začala osmělovat Sparta a ve 4. minutě se dostala do vedení, když Kempného střelu od modré čáry dorazil za záda libereckého brankáře Hrenáka Hrabík.

Bílí Tygři srovnali krok v úvodu druhé třetiny. Při Buchteleho vyloučení se prosadil z dorážky Rychlovský a připsal si jubilejní 30. gól v sezoně.

Hrenák poté se svými spoluhráči ustál první oslabení a krátce před polovinou utkání jej nepřekonal ze samostatného nájezdu ani Konečný.

Ve 34. minutě se v O2 areně výrazně zvedly emoce. Hostující Flynn poslal hlavou na mantinel Moravčíka a utkání pro něj skončilo. Bek Sparty opustil led na nosítkách.

Při odchodu vyloučeného libereckého útočníka došlo mezi střídačkami ke konfliktu hráčů obou týmů a rozhodčí do kabin předčasně poslali i Hrabíka, Buchteleho, Vlacha a Aubrechta.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí přežili dvě oslabení při vyloučení Němečka a poté sami udeřili. Po rychlé kombinaci překonal Hrenáka Najman.

Liberec ale dokázal rychle srovnat krok. Kovářovi prošla mezi betony Bulířova střela a Birner ji pohotově dorazil.

Když poté Zacharova střela v 52. minutě skončila na tyči, zápas se stejně jako o den dříve prodlužoval.

Sparta nevyužila další přesilovku po vyloučení Hawryluka, nakonec přesto opět vyhrála, když v 74. minutě prostřelil Hrenáka Řepík.

"Jsem rád, že jsme to zvládli. Opět to byl ubojovaný zápas. Na druhou stranu jsme věděli, že to s Libercem nebude jednoduché. Že budou kousat a budou houževnatí, což se potvrzuje. Jsem ale rád, že vedeme 2:0," řekl Řepík.

"Rozhodl zabijácký instinkt (Řepíka) v závěru poslední akce. Bohužel jedeme domů za stavu 0:2. Obě utkání ale byla extrémně vyrovnaná," řekl trenér Liberce Filip Pešán.

Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Harper, Kempný), 45. O. Najman (Krejčík, Chlapík), 74. Řepík – 25. Rychlovský (Filippi, Melancon), 47. Birner (Bulíř, Melancon). Rozhodčí: Úlehla, Stano – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 6:3, navíc Buchtele, Hrabík – Flynn, J. Vlach, Aubrecht všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 12 241. Stav série: 2:0.

Sparta: Jakub Kovář – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Moravčík, Němeček – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Řepík, O. Najman, P. Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík. Trenér: Gross.

Liberec: Hrenák – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Budík, Derner, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach – Flynn, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner – Kelly Klíma, Šír, Zachar. Trenér: Pešán.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články