Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ondřej Kaše před čtvrtfinále: Brno je nejhratelnější, bát by se mělo nás

Do čtvrtfinálové série proti Brnu půjde Litvínov jako hůře postavený tým po základní části, přesto útočník Ondřej Kaše považuje Kometu za "nejhratelnějšího" možného soupeře. Největší hvězda Severočechů soupeře z moravské metropole lehce slovně popíchla a zároveň víceméně zopakovala svá slova před soubojem s Plzní v předkole.

Ondřej Kaše
zdroj: HC Verva Litvínov

"Nemůžu říct, že je Brno hratelné jako Plzeň, protože jsem za to fakt dostal nálož. Myslím si ale, že z těch čtyř, co jsme mohli dostat, je Brno nejhratelnější," smál se Kaše.

Když se podobně vyjádřil o Západočeších před startem předkola, tak si jej dobírali spoluhráči včetně mladšího bratra Davida. "Než jsme začali, tak si ze mě kluci dělali trochu srandu, že se tohle do novin neříká. Já jsem to ale bral podle svého pocitu a jsem rád, že to dopadlo, jak jsem řekl: 3:0," poukázal Kaše na výsledek série.

Osmadvacetiletý útočník se do extraligy vrátil před sezonou ze zámoří, kde působil od roku 2015 a v NHL odehrál včetně play-off téměř 300 zápasů. Jít do série se zdravým sebevědomím je podle něj správné.

"V sezoně jsme s Kometou hráli 2:2 na zápasy, ty dva jsme ale ztratili v posledních třech minutách. Myslím si, že by mělo mít strach víc Brno než my z něj," podotkl s úsměvem rodák z Kadaně.

Litvínov skončil v základní části pátý, tři body za čtvrtým Brnem. I proto lze očekávat vyrovnanou sérii. "Těším se. Myslím si, že oba týmy jsou vyrovnané a i pro oko diváka to bude hezká série. Uvidíme, jestli to bude taktická bitva. Nikdo neví, s čím druhý tým přijde. Myslím si ale, že by to mohlo být trošku útočnější než další série," uvažoval Kaše s tím, že mediální prohlášení nic znamenat nebudou. "Musíme si to rozdat na ledě, ne přes rozhovory. Beru to s nadsázkou," poznamenal.

Verva se ve čtvrtfinále představí po sedmi letech. Od mistrovské sezony 2014/15 až do letoška nedokázala vyhrát v nadstavbové části žádnou sérii. "Vím, že od titulu se tady toho moc nevyhrálo. Možná vůbec nic. Slyšel jsem to, ale jak přesně to bylo, vám neřeknu," uvedl Kaše. Všichni hráči jsou podle jeho slov nažhaveni. "Play-off je něco jiného než základní část. Já jsem byl ale nažhavený na každý zápas (v základní části). Užíval jsem si každé utkání a tohle je třešnička na dortu," zdůraznil Kaše.

V základní části byl nejproduktivnějším hráčem Litvínova, v play-off ale ještě nebodoval. "Jestli to vnímám? Z větší části ano, protože o tom něco bylo napsáno. Trenéři a šatna neříkají, že bych nebodoval. Nepřišel jsem do Litvínova s tím, abych si honil ego. Samozřejmě, body se ode mě čekají a já je čekám taky. Myslím si ale, že vyhrát 3:0 bez bodu jde úplně v klidu vzít," dodal Kaše.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články