Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Role favorita se nevzdáváme, ale musíme to potvrdit, hlásí Sedlák před play-off

Hokejisté Pardubic potvrdili v základní části extraligy předsezonní prognózy a půjdou do play-off v roli hlavního favorita na titul. Kapitán Lukáš Sedlák tuto roli přijímá. Na úvod vyřazovacích bojů změří Pardubice síly s Hradcem Králové, podle Sedláka však play-off tlumí fakt, že jde o velké derby lokálních rivalů.

Pardubičtí útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka
zdroj: Facebook HC Dynamo Pardubice

"Nemá cenu se schovávat. Je jasné, že když jdete z prvního místa do play-off, tak budete favorit," řekl jeden z hlavních lídrů týmu kouče Marka Zadiny. "Ty týmy to budou chtít použít proti vám. První místo udává, že jsme favorit, ale v play-off se to všechno maže. Co jsme dokázali předtím, je teď už mimo. Role favorita se nevzdáváme, ale musíme to potvrdit a užít si to," dodal Sedlák.

Favorizovaný byl jeho tým i loni, ale v semifinále podlehl 3:4 na zápasy hegemonovi posledních let Třinci. "Těch věcí je hodně, z nichž se můžeme poučit. Jsme o rok zkušenější a je jen na nás, jak to prodáme. Jestli jsme si v hlavách všechno srovnali a jsme připravení tam nechat všechno, protože to bude vážně tuhý boj," uvedl Sedlák.

Na start play-off se těší o to víc, že poslední zápas základní části hrálo Dynamo 3. března. "Nehráli jsme týden a půl, takže už aby to začalo. Že na nás vyšel Hradec? Budou to krásné souboje. Myslím, že to bude pestré pro lidi, snad se bude na co koukat," věřil Sedlák.

"Já jsem měl pauzu už předtím (kvůli zranění), takže jsem byl odpočatý a ani jsem ji nepotřeboval. Někdy je ale hezké si od toho odpočinout a udělat si volno s rodinami. Na druhou stranu víme, co nás čeká, a musíme být ready," podotkl.

Od přestěhování Mountfieldu z Českých Budějovic pod Bílou věž vyzvou Královéhradečtí Pardubice v play-off poprvé. "Je to samozřejmě speciální, ale víc asi pro lidi okolo, média, fanoušky... Pro mě osobně je to play-off jako každé jiné a je jedno, jestli tam je Hradec, nebo někdo jiný. Myslím, že v play-off se to maže ještě víc než v základní části, že to je derby," řekl Sedlák.

"Hradec má rychlý tým, výborně bruslí. Mají dobré přesilovky, takže na tohle si budeme muset dávat pozor. A využít to, co bychom využít měli a co Hradci tolik nejde. Uvidíme, s čím na nás přijde," prohlásil.

S ohledem na vzdálenost obou měst prakticky odpadá cestování. "To bude dobré pro oba týmy. Těším se na to, co to udělá s oběma městy, bude to něco neskutečného. Jen aby to nepřerostlo do nějakých násilností, rozbíjení věcí a podobně. To k tomu nepatří. Ať lidé povzbuzují, jak mohou, ale násilnosti nikdo vidět nechce. Myslím, že to bude super série. Lidé v práci se můžou navzájem hecovat, bude to paráda," řekl Sedlák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články