Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 52. KOLA: Kometa má čtvrté místo, Dynamo rekord a Filippi je králem bodování

Poslední otazníky základní části extraligy zodpovězeny. Čtvrtou příčku a tím i přímý postup do čtvrtfinále play-off uhájila Kometa, která vydřela kýženou výhru nad Třincem po výsledku 3:2 po prodloužení. O nový historický bodový rekord se postaraly Pardubice (121 bodů), jež překonaly dosavadní nejlepší výkon Liberce (118) ze sezony 2015/2016. Kanadské bodování ovládl liberecký útočník Tomáš Filippi, který si pomohl třemi asistencemi a zvítězil se ziskem 63 bodů (25+38), králem střelců se stal jeho spoluhráč Jakub Rychlovský s 26 trefami.

Radost hokejistů Komety
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

V předkole play-off na sebe narazí pátý Litvínov s dvanáctou Plzní, šesté České Budějovice s jedenáctými Karlovými Vary, sedmý Liberec s desátou Olomoucí a osmý Hradec Králové s devátými Vítkovicemi. Série na tři vítězné zápasy začnou ve středu. Vítězové narazí ve čtvrtfinále na soupeře z kvarteta Pardubice, Sparta, Třinec a Brno.

Kometa potřebovala bod, má dva

Třinec vedl v Brně ještě v 50. minutě 2:1, ale poté srovnal domácí Steve Moses a zařídil klíčový bod pro Kometu, který ji posunul přímo do čtvrtfinále. V prodloužení rozhodl zápas bývalý Ocelář Tomáš Marcinko v čase 61:26. Brňané tak dotáhli jarní šturm, jsou po základní části čtvrtí a vyhnou se předkolu. Třinec je třetí a také ho čeká odpočinek. Martin Růžička si připsal jen jednu asistenci a v kanadském bodování skončí druhý.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Cingel (Zaťovič, Flek), 51. Moses (A. Zbořil), 62. Marcinko (K. Pospíšil) – 26. Daňo (L. Hudáček), 46. A. Nestrašil (M. Růžička, D. Voženílek). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Zíka, Štěpánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Litvínov sahal po čtyřce, výhra na nájezdy mu nestačila

Litvínov potřeboval zaváhání Komety a zároveň vlastní výhru za tři body. Ani jedno se nakonec neudálo. Severočeši v Olomouci přitom vedli 2:1 po trefách Petra Koblasy a Ondřeje Jurčíka, ale Hanáci předvedli obrat na 3:2. Liam Kirk v závěru poslal zápas aspoň do prodloužení, rozhodlo se však až v nájezdech, které ovládli hosté po třech gólech ze čtyř sérií. Litvínov má lepší vzájemnou bilanci s Českými Budějovicemi, a proto skončil při bodové shodě pátý.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 2:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Rašner, Sirota), 50. Kusko z trest. střílení, 55. Orsava (A. Rutar, Nahodil) – 34. Koblasa (D. Kaše, Hlava), 47. Jurčík (A. Kudrna), 56. Kirk (Abdul), rozhodující sam. nájezd D. Kaše. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Thuma. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Thuma. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 5023.

Motor nezvládl duel s Dynamem, které má bodový rekord

České Budějovice jako poslední mohly proklouznout do čtyřky, ale v Pardubicích propadly a padly 2:7. Východočeši měli jasný motiv – překonat liberecký rekord 118 bodů, který Dynamo vyrovnalo v předposledním kole. Vysokou výhrou cíl splnili a vylepšili ho na 121 bodů, když v 52 zápasech nebodovali jen pětkrát. Dvakrát se trefil pardubický kapitán Lukáš Sedlák a zlepšil se na 25 gólů, koruna pro krále střelců mu však unikla o jednu branku.

HC Dynamo Pardubice – Banes Motor České Budějovice 7:2 (2:0, 4:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Vondráček (Mandát), 13. T. Zohorna (R. Kousal), 26. L. Sedlák (Říčka, Radil), 28. Košťálek, (Vondráček), 32. Poulíček (D. Musil), 38. L. Sedlák (D. Musil, T. Dvořák), 54. Mandát (T. Dvořák, Košťálek) – 32. Pýcha (Kondelík), 40. Ordoš (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Hradil, Kika – Axman, Blažek. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Liberečtí slavili výhru i osobní úspěchy

Bílí Tygři vyhráli v Plzni 6:3, která je už nemohla dostat do čtyřky, ale ve hře byly individuální ceny. Tomáš Filippi si došel pro triumf v kanadském bodování třemi asistencemi a o bod předčil třineckého Martina Růžičku. Po třetí z Filippiho asistencí se navíc Jakub Rychlovský svým 26. gólem v sezoně osamostatnil na čele střelecké tabulky extraligy. V zápase se dvěma góly blýskl Oscar Flynn.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 3:6 (0:1, 0:5, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. Pour (Rekonen), 52. Söderlund (Benák, Mertl), 55. M. Indrák (P. Straka, Kvasnička) – 7. Faško-Rudáš (Filippi), 25. Flynn (M. Ivan, Filippi), 26. Flynn (Birner, A. Najman), 29. Zachar (Aubrecht), 30. Rychlovský (Filippi, Budík), 33. Bulíř (Birner, M. Ivan). Rozhodčí: Obadal, R. Šír – Brejcha, Frodl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4985.

Hradec si vybojoval výhodu domácího prostředí

Vítkovice mohly v tabulce přeskočit Hradec Králové, ale ve vzájemném souboji o osmé místo nevyhrály za tři body a po porážce 1:2 po samostatných nájezdech začnou sérii předkola na ledě Východočechů. Klíčový bod zařídil pro hosty Aleš Jergl, který srovnal po úvodní trefě Patrika Zdráhala. Nájezdy následně rozhodl opět Jergl, jenž se přidal ke Kevinovi Klímovi s úspěšným pokusem.

HC Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. P. Zdráhal – 48. Jergl (Kevin Klíma, Okuliar), rozhodující sam. nájezd Jergl. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Mikuš – Kevin Klíma oba 5 min. Bez využití. Diváci: 5375.

Sparta otočila duel s Boleslaví

Duel v Praze nakonec Sparta zvládla, přestože s Mladou Boleslaví prohrávala už po patnácti sekundách, kdy se prosadil Róbert Lantoši. V polovině zápasu však srovnal Kryštof Hrabík v přesilovce a v závěru upravil na 2:1 Michal Řepík 90 sekund před koncem. Pražané mají nový klubový rekord se ziskem 111 bodů.

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. K. Hrabík (Krejčík, P. Kousal), 59. Řepík (Sobotka, M. Forman) – 1. Lantoši (Pyrochta, Skalický). Rozhodčí: Cabák, Ondráček – Gerát, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 9418.

Kladno zakončilo sezonu 41. porážkou

Rytíři prohráli v posledním utkání s Karlovými Vary 1:4 a z 52 zápasů vyhráli jen jedenáct duelů. Hattrickem se blýskl Daniel Kružík. Západočeši se dvěma výhrami na závěr základní části posunuli před Plzeň na jedenácté místo. Kladno čeká baráž s vítězem play-off první ligy o extraligovou příslušnost.

Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 44. M. Procházka (Martenet, J. Strnad) – 16. Kružík (Kofroň), 41. Kružík (D. Mikyska, Hladonik), 51. D. Mikyska (Kofroň, Váňa), 57. Kružík (T. Redlich, McFadden). Rozhodčí: Mrkva, Sýkora – Hynek, Hnát. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Diváci: 1245.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články