Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Utkání pod širým nebem patřilo Plzni. Energii porazila v Klingenthalu 5:2

Historicky šestý extraligový duel pod širým nebem spolu sehráli Plzeň a Karlovy Vary v Klingenthalu. A lépe se dařilo Plzni. K výhře 5:2 přispěl před třinácti tisíci diváků dvěma asistencemi Jan Schleiss a Adrián Holešinský.

Plzeňští hokejisté při přípravě na utkání pod širým nebem
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Byla to super akce. Atmosféra byla skvělá, povedlo se to a získali jsme tři body, což je skvělé," pochvaloval si obránce Petr Zámorský. "Před zápasem jsme si říkali, že bude špatný led a chceme všechno tlačit do brány, ať to tam napadá. A povedlo se," doplnil reprezentační bek. Kvalita ledové plochy podle něj moc dobrá nebyla. "Patří to k tomu, ale chvilkama to bylo o zdraví. Byly tam hrboly, díry," řekl Zámorský.

Vstup do utkání se ideálně vydařil hráčům Plzně. Již po 30 sekundách otevřel skóre Indrák. Karlovarští ale rychle srovnali krok. Ve 3. minutě vyrovnal z brejku Kružík, který poměrně lehce prostřelil Hlavaje.

Indiáni se mohli dostat opět do vedení při Stříteského vyloučení, Frodl si ale s Benákovou šancí poradil. Na druhé straně neuspěl ze slibné příležitosti Rachůnek.

Druhou třetinu opanovali Plzeňští. Mertl ještě ve 23. minutě po Zámorského krásné přihrávce skórovat nedokázal, ve 28. minutě ale připravil Schleiss gól pro Holešinského, který akci zakončil střelou do odkryté branky.

"Ze začátku jsme pálili a v jednom střídání lítal puk z jedné strany na druhou. Petr Zámorský a David Kvasnička si nahráli o Frodla asi čtyřikrát tam a zpět o beton. Pak všichni čekali, že se bude střílet, puky se točily jako kačeny, tak jsem to zkusil (přihrát) a bylo to buď, anebo. Naštěstí to vyšlo," vylíčil Schleiss.

O třetí gól Škody se kapitán Plzně postaral sám. Využil chybu v karlovarské rozehrávce a překonal Frodla dokonce v oslabení. Jedinou solidní šanci Energie ve druhé části měl Huttula.

Obraz hry se při snižující se teplotě nezměnil ani v závěrečné dvacetiminutovce. Plzeň byla lepší a převahu přetavila i v branky. Při Grígerově vyloučení se trefil Lev a ve 46. minutě "vyhnal" Frodla na střídačku Laakso. Prohru Karlových Varů už jen zmírnil v přesilovce Bartejs.

"Byla tady neuvěřitelná atmosféra, lepší, než jsme si to představovali. Jen výsledek a naše hra to kazí," řekl karlovarský kapitán Jiří Černoch. "Hrálo se v krásném prostředí, bylo to pěkně udělané. Pro všechny to byl neuvěřitelný zážitek," dodal.

Plzeň si připsala teprve druhou výhru v posledních 10 zápasech, obě zaznamenala proti Karlovým Varům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články