Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manko nám paradoxně trošku uvolnilo ruce, popsal Pavelka stíhací jízdu v Liberci

Po osmi minutách to s Hradcem Králové vypadalo v Liberci zle nedobře. Prohrával 0:3 a zdálo se, že nemá Bílé Tygry jak zastavit. Opak byl však pravdou. Hokejisté z východu Čech se nevzdali a byli to nakonec oni, kdo se mohl radovat z vítězství. Obrat dovršil v nájezdech rozhodující trefou na 4:3 obránce Tomáš Pavelka, který po utkání prohlásil, že tříbrankové manko jeho týmu pomohlo, zbavil se tím zbytečných obav.

Tomáš Pavelka (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Hradce Králové vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Uhlíř Patrik

Období, které mužstvo Mountfieldu prožívá, je málo vídanou raritou. Sedmkrát po sobě hráli svěřenci kouče Tomáše Martince prodloužení, 9 z jejich 10 posledních vystoupení se nerozhodlo v základní hrací době. Za předchozích 9 zápasů se však Královéhradečtí radovali jen dvakrát, shodně díky vítěznému zásahu v prodloužení. Tentokrát vystřihli skvělou otočku.

"Je to hodně sladká výhra. Teď jsme přece jen mockrát nevyhráli. I když jsme bodovali hodněkrát v řadě, tak když takhle ukradneme ten druhý bod navíc, je to samozřejmě vždycky lepší. Konečně jsme si ho vzali a jsme za to strašně rádi," prohlásil Pavelka.

Bylo však zřejmé, že ani za stavu 0:3 hosté rozhodně nerezignovali. "Možná to bylo dobře, když jsme góly dostali takhle brzy na začátku. Měli jsme před sebou pořád skoro celý zápas. Paradoxně nám manko možná trošku uvolnilo ruce a méně jsme se báli. Řekli jsme si, že tečeme 0:3, tak do toho můžeme jít naplno a nebát se. Jsem strašně rád, že pak jsme zabrali, dotáhli to do prodloužení a urvali druhý bod," pochvaloval si.

Nájezdy rozhodl vítěznou střelou, když za stavu 1:1 překonal v páté sérii Daniela Krále, domácí útočník Michal Bulíř už nedokázal odpovědět. "Sledoval jsem domácího gólmana ze střídačky. Víme, že je dole hrozně rychlý. Měl to tam otevřené v prostoru na lapačku, ale přece jen to také mohl dávat najevo jako pastičku, to člověk nikdy neví," popsal Pavelka.

Extrémně dlouhá první třetina

První třetina se protáhla na 63 minut, hra byla rozkouskovaná, provázely ji četné potyčky, do toho sudí strávili spoustu času u videa. "Naruší to průběh hry. Člověk se do toho zkraje zápasu dostává, pak přijde to zkoumání, trošku tam přimrznete a musíte se zase rozhýbat... V té třetině tam byly takhle dva tři starty, zdlouhavý byl pak ale celý zápas," uvedl Pavelka.

Ujistil, že síly jeho mužstvu s narůstající sérií zápasů s rovnovážným stavem po 60 minutách neubývají. "Je tam toho určitě víc, ale takhle to může být i v play-off. Alespoň budeme nachystaní. Myslím si ale, že máme spoustu hráčů dobře připravených na takové situace. Neměli jsme žádné fyzické výpadky, že bychom třeba nestíhali," měl jasno třicetiletý bek.

Mužstvo spíše mrzí, že nedosáhlo na více bodů v prodloužení či nájezdech. "Těch ztracených bodů je tam jednoznačně hodně. A je to ohromná škoda. Teď jsme však ve fázi sezony, kdy jsou sice body samozřejmě strašně důležité, ale naše konzistence a hra, jakou budujeme, jsou ještě důležitější. A na tom musíme stavět," zdůraznil Pavelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články