Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec má ve čtvrtfinále mečbol, Sparta s Třincem o něj hrají

Jednu výhru od semifinále extraligy jsou hokejisté Hradce Králové. Za stavu 3:1 na zápasy s Libercem mají výhodu podpory fanoušků na svém stadionu. Stejné plus bude mít i Sparta, která za stavu 2:2 na zápasy s Třincem, hraje o výhodu v sérii. Zápas Sparta – Třinec můžete sledovat od 16:10 v přímém přenosu na ČT sport a ČT sport Plus.

Čtvrtfinálové utkání Hradec Králové – Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Královéhradečtí sice prohráli úvodní zápas před svými diváky, ale třemi výhrami po sobě vývoj série obrátili. Pokud přidají čtvrtou, budou následovat do semifinále vítěze základní části Pardubice. Dynamo vyřadilo Olomouc 4:0 na zápasy.

"Trochu nás sráží, že dáváme málo gólů, i proto to byl minule zase stres až do konce. Vážíme si dvou výher z Liberce, ale musíme se znovu připravit s pokorou na další zápas. Série ještě neskončila. Máme proti sobě výborný tým a kluci vědí, že musí hrát na maximum svých možností, abychom Liberec porazili," zdůraznil trenér Tomáš Martinec.

"Musíme makat pořád stejně a snad to doma vyjde. Každý zápas je těžký a nyní nám chybí poslední krok. Musíme věřit, že se to povede. Nachystáme se a v neděli na ně vlítneme. Rozhodnout může každý gól," řekl obránce Petr Kalina.

Bílí Tygři přes dvě porážky ve své hale neskládají zbraně. "Ještě není konec. A tenhle tým se nikdy nevzdává, což můžou všichni vidět v každém utkání," ujistil kouč Patrik Augusta.

"Musíme se víc tlačit do zakončení a přes jejich souboje být trošku odvážnější. Podle mého se netlačíme do prostorů, kde to bolí. Hrajeme s Hradcem vyrovnaná utkání, ale nejsme tím týmem, který tlačí. Je pro nás maximálně důležitý začátek každého utkání, což se nám teď nedařilo. Tohle mužstvo má každopádně nějaký charakter a nevěřím, že by něco vzdalo," doplnil Augusta.

Podobný pohled měl i útočník Oscar Flynn. "Spoustu věcí přehráváme, nedáváme puky do branky a hrajeme po rozích. Opět jsme po prvním střídání prohrávali, to už je tragédie. Zaměřujeme se na to, přesto zase inkasujeme a jen jsme kroutili hlavou, jak je možné, že se to stalo znovu," řekl Flynn.

"Hodně by nám pomohlo jít v zápase do vedení a udávat tempo. Snad nás Hradec podcení a my do toho dáme všechno. Nic jiného nám nezbývá, šance ještě je, protože soupeř ještě nevyhrál čtyřikrát," dodal Flynn.

Sparta hledá, jak vyzrát na Kacetla

Sparta v utkání číslo čtyři ztěžka hledala recept na výborně chytajícího Ondřeje Kacetla, jenž propustil puk jedinkrát ze 40 střel. "Chyběla nám clona, jaké měl Třinec a po kterých dal dvě branky. Ve třetím utkání se to dařilo, naposledy už ne. Kluci ale dřou, makají naplno, je to hra. Na jednu branku se však v play-off těžko vyhrává," podotkl kouč Pražanů Miloslav Hořava.

"Nesmíme dělat chyby a musíme být důrazní před bránou," apeloval útočník Vladimír Sobotka. "Moc čistých situací tam není. Je to pořád o soubojích. Každý se dohraje naplno. Je to prostě play-off hokej. S tím se každý musí vyrovnat a najít si cestu před bránou. Samozřejmě je to i o štěstí. Ale musí se mu jít naproti a na sto procent," dodal.

Třinec touží nabořit dosavadní scénář série, podle něhož vyhráli liché duely Pražané a Slezané odpovídali v sudých. Série na čtyři výhry se při stavu 2:2 prakticky zkrátila, oba celky v repríze finále minulé sezony čeká boj o postup na dvě vítězství. V loňském boji o zlato byl průběh stejný, jen v opačném gardu: Oceláři vyhráli první a třetí duel, sparťané druhý a čtvrtý. Následně uspěl dvakrát Třinec a dovršil hattrick.

"Sparta je výborné mužstvo a pro nás je zásadní, abychom se dál soustředili na každé střídání. Je důležité mít obsazený předbrankový prostor, protože dát soupeři příležitost střílet ze slotu je velký luxus," řekl třinecký kouč Zdeněk Moták.

"Jedeme do Prahy vyhrát. Očekávám stejný zápas jako v pátek na našem ledě. Bude to zase o jednom gólu, o soubojích, o zblokované střele. Vyhraje ten, kdo to bude chtít víc," řekl Lukáš Kaňák. "Půlku čtvrtého zápasu jsme tahali za kratší konec, podržel nás fantastický gólman, takže doufám, že příště budeme o trošku lepší," dodal další bek Jakub Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články