Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jako hrát hokej v Egyptě, říká před svým druhým startem pod širým nebem Ščotka

Hokejová extraliga se po třech letech dočká dalšího utkání pod otevřeným nebem a opět u toho bude obránce Jan Ščotka. V lednu 2020 v Drážďanech nastoupil v dresu Litvínova proti Spartě, v pátek bude hájit barvy Komety Brno proti Třinci na bratislavském Národním fotbalovém stadionu Tehelné pole. Věří, že tentokrát se bude po zápase radovat z vítězství.

Brněnský bek Jan Ščotka
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Na první dojem mi přijde stadion v Bratislavě o trošku menší, ale zase je hezčí. A novější. Bude to mít své kouzlo a moc se těším," řekl Ščotka ČTK a O2 TV Sport po dnešním podvečerním tréninku, na němž se s podmínkami speciálního utkání poprvé seznámil.

I podruhé si zahraje extraligový duel pod širým nebem mimo české území. "Člověk by si vždy chtěl zahrát doma a v týmu, ve kterém je. Jako když se v Brně hrálo za Lužánkami, tam by to bylo taky krásné. Věřím, že se to jednou povede. Ať je to ale tady, v Drážďanech nebo jinde, vždy je to super zážitek," podotkl šestadvacetiletý bek.

Domácí stadion Slovanu Bratislava je modrobílý, takže se Kometa bude cítit jako doma. Klubové barvy Brňanů jsou stejné. "Nevím, zda to pro nás někdo nastavil speciálně, ale zatím to vypadá dobře, a věřím, že nám modrobílé sedačky pomůžou," pousmál se Ščotka.

Kluziště uprostřed fotbalové plochy mělo netradičně průhledné mantinely. "Je to takové zvláštní už od pohledu. Není tam žádná reklama a člověk vidí trávu. Je to, jako kdybychom hráli hokej v Egyptě... Ničemu to ale nevadí, je to něco jiného," řekl. Na utkání by měly být mantinely polepené reklamami.

Odlišné oproti běžným zápasům bude nasvícení plochy. "Dominik (Furch - brankář) už říkal, že jedna světla svítí více a některá méně, ale on to má trochu jiné," pousmál se reprezentační bek.

Řada hráčů kvůli odrazu světla od plochy nastupuje do podobných zápasů s nálepkami pod očima nebo černými pruhy. "Myslím si, že něco takového nafasujeme," předpokládá Ščotka. Není ale přesvědčený o tom, že úprava pomáhá. "Četl jsem, že jak se světlo odráží od ledu, tak tmavé pod okem by to mělo zjemnit. Pro mě to není moc velký rozdíl, gólmani to budou mít těžší. Oni musí hru sledovat jinak než my," řekl rodák ze Vsetína. Na zápas ho přijedou podpořit rodiče, manželka i bratr, jenž přiletí z Londýna, kde žije.

Brno ve středu zvítězilo v Olomouci a připsalo si teprve druhou výhru z posledních osmi zápasů, venku uspělo poprvé od 30. října. "Věřím, že nás výhra v Olomouci nakopne. Musíme si pátek užít, ale body jsou pro nás důležité. Bude to zážitek, ale chceme tři body. Musí nás to nakopnout do zbytku sezony," přál si Ščotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články