Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Remízový král musel zase do prodloužení, ale potřetí v řadě prohrál. Plzeň si veze z Liberce dva body

Šestý zápas, šesté prodloužení. Liberec pokračuje v extralize v nastavovaných duelech, ale v předehrávce 6. kola nestačil na Plzeň, padl 2:3 a prohrál potřetí za sebou. Naopak Západočeši navázali na výhru nad Karlovými Vary, tentokrát díky tříbodovému obránci Petrovi Zámorskému, autorovi dvou branek včetně vítězné trefy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Plzeň

"Vážíme si vítězství a dvou bodů. Čtyřicet pět minut jsme hráli výborný hokej, poté jsme ale udělali nějaké chybičky. Musíme se hlavně vyvarovat zbytečných faulů, přesilovek jsme totiž Liberci nabídli až příliš. Myslím si, že ho to pomohlo nastartovat, a nakonec nás to asi stálo třetí bod," řekl Zámorský po zápase.

Úvod patřil hostům, kteří si aktivitou také vybojovali první přesilovku v zápase. Nesehráli ji ale dobře a Kváču v brance Liberce vůbec neohrozili. Do první větší šance se až při hře pět na pět dostal Blomstrand, Kváča byl ale připraven.

Na druhé straně zase prověřil Svobodu ostrou ranou Filippi. V polovině první třetiny si zahráli v početní výhodě také domácí, předčasně ji však ukončil Frolíkův faul. Bílí Tygři se v oslabení sice ubránili, krátce po jeho skončení se ale na modré čáře opřel do puku Zámorský a ranou pod horní tyč otevřel skóre utkání.

"Dával jsem si pozor na vracejícího se hráče z trestné lavice, puk se ale ke mně příhodně odrazil na střelu bez přípravy. Mám takovou střelu rád a sedlo mi to pěkně," pochvaloval si Zámorský.

Na rozdíl dvou branek mohl hned vzápětí zvýšit Kaňák, Kváča ale výborně zasáhnul. Severočeši se pokusili o vyrovnání v přesilové hře, se střelou Balinskise si ale poradil Svoboda.

Na začátku druhé třetiny měli Liberečtí k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři, Plzeň se ale výborně ubránila. Ve 25. minutě navíc po křídle našlápnul Mertl a dobře mířenou střelou k levé tyči poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Škoda mohla svůj náskok ještě navýšit v následné početní výhodě, Kváča ale šanci Blomstranda chytil. Poté hráli domácí další přesilovou hru, stejně jako v těch předchozích si ale žádnou větší šanci nevytvořili. Až v závěru druhého dějství měl obrovskou příležitost Melancon, Svoboda mu ale fantastickým zákrokem ukradl téměř jistý gól.

V úvodu třetí části se až za záda domácích obránců dostal Blomstrand, Kváča ale svůj tým podržel. Následně fauloval hostující Malát, kterého po minutě hry doplnil na trestné lavici Mertl a Liberec nabídnutou možnost využil ke snížení. Skórovat se podařilo Bulířovi.

Bílé Tygry kontaktní gól ještě více nabudil a rázem jich byl plný led. S dobrými šancemi Vlacha a Faška-Rudáše si ale Svoboda poradil. Severočeši ale pokračovali ve své aktivitě a byli odměněni vyrovnávací brankou. Po dobré práci Vlacha překonal Svobodu z bezprostřední blízkosti Flynn.

Další šanci měl poté Frolík, Svoboda ale dobře zasáhnul. Na druhé straně zase ujel do rychlého protiútoku Suchý, mířil ale těsně vedle. V poslední minutě třetí třetiny měl ještě velkou příležitost domácí Melancon a hostující Rekonen. Ani jeden z nich ale se svým zakončením neuspěl.

I pošesté v sezoně se tak zápas Liberce musel prodlužovat. Nastavení ale po 35 sekundách ukončil Zámorský. "Ve druhé třetině jsme byli zbytečně vylučovaní a o přestávce jsme hráče nabádali, aby se toho vyvarovali. To se nám ale příliš nepovedlo a přesilovkami jsme dostali Liberec zpět do hry. Nakonec jsme rádi za vítězství a dva body bereme," uvedl kouč Plzně Petr Kořínek.

6. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (J. Vlach, A. Najman) -12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Kodýtek, Schleiss). Rozhodčí: R. Šír, Cabák - Klouček, Hnát. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 3432.

Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Flynn, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Rychlovský - J. Šír, P. Jelínek, Čederle. Trenér: Augusta.

Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Budík, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Baránek, Vytaloš - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Hrabík, F. Suchý, Blomstrand - Adamec, Mertl, Meyer - M. Lang, Malát, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články