Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradec bude cílit na třetí výhru v derby. Sparta se ukáže na ledě Liberce, kde se jí nedaří

V hokejové extralize přituhuje. Rozpis 45. kola svede do souboje ve třetím východočeském derby sezony sedmé Pardubice a pátý Hradec Králové, který zatím získal ze vzájemných duelů všechny body. Dynamo ztrácí na soupeře sedm bodů, bude tak mít ideální příležitost, jak se rivalovi přiblížit. Šlágrem hracího dne bude střet čtvrtého Liberce s první Spartou. Sestřihy všech utkání sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 21:00.

Dynamo se může přiblížit Hradci Králové

Pardubičtí pětkrát za sebou bodovali, z toho čtyřikrát vyhráli. "Hradec je výzvou v každém zápase, je to náš soused. Rivalita tam je a do utkání nejde nastoupit jinak než na 120 procent. Cílem je samozřejmě výhra, teď před koncem sezony to potřebujeme, abychom se mohli vítězně naladit na play-off," prohlásil obránce Jan Zdráhal.

Hradec Králové vyhrál oba předcházející souboje v ročníku. Aktuálně je na vlně tří výher a ztrácí jen bod na Liberec. "Pardubice hrají výborný hokej, jsou rychlí, dobří dozadu. My se na ně musíme připravit a hrát svou hru. Doufám, že si přivezeme tři body. Jestli ta čtyřka dopadne, budeme moc rádi," prohlásil útočník Marek Zachar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Šlágr kola se odehraje pod Ještědem

Liberec vyhrál čtyřikrát v řadě a nastoupí proti Spartě, kterou dvakrát ze tří duelů porazil. Vedoucí Sparta po sérii devíti výher v pondělí podlehla Karlovým Varům po nájezdech a bodovala pošestnácté za sebou. Naposledy vyšla naprázdno 3. ledna, kdy prohrála doma právě s Libercem 1:3. Na severu Čech Pražané prohráli včetně letního poháru pětkrát v řadě, v normální hrací době zde vyhráli naposledy v prosinci 2016.

"Jsme rádi, že se hraje hned. Máme jen jeden trénink a nebudeme se hrabat v posledním zápase. Tohle je ideální," řekl trenér Miloslav Hořava po duelu s Energií, který Sparta ztratila i vinou inkasovaného gólu v oslabení v 59. minutě. "Teď to bude podobné jako v play-off, ale my jsme radši, když se hraje," dodal k programu čtyř utkání v sedmi dnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Liberec

Plzeň chce udržet kontakt se čtvrtým místem, proti budou Oceláři

Třinec vyhrál osm z posledních devíti zápasů a stále nahání Spartu. Proti Plzni už nasadí reprezentanty Stránského se Špačkem, jimž dal kouč Václav Varaďa po Švédských hrách v pondělí volno.

"Měli náročný program a stejně náročný program je před námi, nechtěli jsme nic riskovat. Po pauze to vždy chvilku trvá, než se do toho dostaneme. Bylo to od nás celkově takové nemastné neslané, ale věřím, že se to bude zlepšovat," řekl Varaďa, kterému schází jen zraněný Jaroměřský. Třinec doma zdolal Plzeň pětkrát v řadě.

Plzeň si zkomplikovala boj o místo v první čtyřce porážkou 2:4 v Mladé Boleslavi. "Nedá se nic dělat, jedeme dál, bojovat budeme až do konce," konstatoval útočník Petr Kodýtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Plzeň

Kometa může ohrozit pozici Energie

Karlovy Vary v pondělí ukončily na Spartě sérii pěti porážek a ve zlepšených výsledcích chtějí pokračovat i doma proti Brnu. "Čekají nás dva domácí zápasy, ve kterých se budeme snažit navázat na výkon ze Sparty. Doufám, že nám to bude šlapat dál," přál si útočník Tomáš Vondráček, s 15 góly druhý nejlepší střelec týmu a bývalý hráč Komety.

Kometa se do Varů přesunula rovnou z Českých Budějovic s cennou výhrou 5:4. Nejen kvůli zisku tří bodů, ale také s vědomím zlepšené hry, byť ne po celých 60 minut. "Moc jsme faulovali a byli za to trestáni. Tohle musíme zlepšit. Doufám, že nás výhra nakopne, potvrdíme ji ve Varech a začneme ladit na klíčovou fázi sezony," řekl centr Petr Holík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice – Kometa Brno

Hanáci mají jednu z posledních šancí zamotat situaci na spodku tabulky

Olomouc pět utkání po sobě nedokázala zabodovat naplno a zdá se, že má zarezervováno dvanácté místo do konce základní části. Ideální šancí, jak to ještě zvrátit a přiblížit se desátému Litvínovu, je výhra ve středečním vzájemném utkání na domácím ledě. "Hrajeme teď pět utkání v devíti dnech, zápasů je spousta a věřím, že si podržíme pozice pro předkolo," naznačil kouč Jan Tomajko hlavní prioritu Hanáků.

Litvínov naposledy notně potrápil Liberec, ale na výhru v základní době čeká již od konce ledna. "S bodem proti Liberci jsme spokojení, ale co se výkonu týká, tak do dalších zápasů se musíme zlepšit," zdůraznil kouč Vladimír Országh.

Motor se představí v Ostravě, Zlínu utíká předkolo

Zlínu se každým kolem vzdaluje účast v play-off, v pondělí Berani utrpěli šestou prohru v řadě. Ve středu budou chtít přerušit černou sérii s Mladou Boleslaví. "Máme devět zápasů do konce a jestli chceme zabojovat o předkolo, není čas mít sklopené hlavy," řekl útočník Antonín Honejsek, který se do sestavy po reprezentační přestávce vrátil po měsíci.

Mladá Boleslav protáhla i díky sérii tří domácích zápasů bodovou šňůru na šest utkání, z toho pětkrát Bruslařský klub slavil výhru.

Vítkovice mají šanci na domácím ledě vrátit Českým Budějovicím debakl 0:7 z prvního zápasu v Ostravě. "Čeká nás doslova závěrečný sprint. Zápasy teď následují tak rychle, že ani nemá smysl moc řešit, proti komu zrovna hrajete. S Třincem nám to nevyšlo navzdory slušné hře, s Budějovicemi to chceme napravit," řekl trenér Miloš Holaň, jenž ale dlouhodobě postrádá zraněného kapitána Poláka. Hráči posledních Českých Budějovic nijak nevyužili klopýtání Beranů a ztrácí na ně stále šest bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články