Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dvougólový dárek k narozeninám v O2 areně. "Sparťanskou sérii jsme neřešili," řekl Vondráček

První dvoubrankový zápas v sezoně a rovnou na ledě vedoucího týmu nejvyšší soutěže. Útočník Tomáš Vondráček se výrazně podílel na vítězství Karlových Varů nad Spartou. V 59. minutě poslal patnáctou trefou v ročníku utkání za stavu 3:3 do prodloužení, aby jeho tým následně uspěl v nájezdech. Západočeši tak ukončili šňůru pěti porážek a vyhráli teprve podruhé v posledních jedenácti zápasech. Vondráček si navíc dal ideální dárek k 30. narozeninám.

Tomáš Vondráček (vlevo) a Václav Skuhravý se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Bylo to parádně odbojované utkání a jsme šťastní za dva body. Určitě nás to psychicky posílí do závěru sezony a doufám, že takhle budeme šlapat v každém duelu," uvedl Vondráček.

"Sparťanskou sérii výher (devět v řadě, pozn. autora) jsme neřešili. My jsme sice poslední dvě střetnutí prohráli, ale dotáhli jsme je do prodloužení. Naše výkony trošku stoupaly a nedělali jsme tolik chyb. Tím, jak jsme hráli s lídrem, jsme měli hlavy v zápase a moc hrubek jsme neudělali," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha – Karlovy Vary

Západočeši v O2 areně rychle vedli, Sparta ale duel ve druhé třetině otočila na 3:1. Poté si však vzal slovo Vondráček - nejprve snížil a v čase 58:54 dokonce v oslabení vyrovnal. "Říkali jsme si s Vencou (Skuhravým), že to zkusíme otevřít a budeme se tlačit do útoku. Že nebudeme na nic čekat a vyšlo nám to," popsal Vondráček, který ocenil i výkon brankáře Vladislava Habala.

"Odchytal to parádně, byla to jistota vzadu. A nedat v nájezdech šanci takovým hráčům, kteří jsou na Spartě, paráda." 

Energie na ledě lídra uspěla i bez řady opor a v sestavě i s dvojicí debutujících šestnáctiletých útočníků Jiřím Kulichem a Dominikem Rymonem. "Myslím si, že se toho zhostili velice dobře. Na to, kolik jim je, tak neměli z ničeho strach. Takhle přesně to má být," chválil Vondráček, jenž nastupoval v útoku s Rymonem.

"Před zápasem jsem mu říkal, ať se ničeho nebojí. Nic horšího, než že udělá chybu a padne gól, se nemůže stát. Žádnou neudělal, na svůj věk hrál parádně," ocenil mladého spoluhráče.

Vondráček si aktuálně užívá vydařenou sezonu. Už jen dvě branky jej dělí od vyrovnání extraligového maxima z ročníku 2014/15. "Co je za tím? Ve Varech mi sedí náš útočný styl. Za každý gól jsem rád. Samozřejmě, že je k tomu potřeba štěstí, spoluhráči. Všechno do sebe zapadá," zakončil dvojnásobný extraligový šampion.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články