Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Potenciální hříšník se vrací, Kousal je zpátky v kádru Pardubic. Zatím dočasně

Nejdřív byl kvůli podezření z užití drog vyřazen z kádru extraligových Pardubic, teď se ale Robert Kousal vrací. I když zatím jen dočasně, než bude celá záležitost dořešena. "Vzhledem k okolnostem případu a nejasné závažnosti přestupku vracíme Roberta Kousala do A-týmu. Je na trenérech, jestli ho nasadí už do pátečního utkání ve Vítkovicích," prohlásil člen představenstva a sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Třicetiletý Kousal měl před třemi týdny při policejní kontrole pozitivní výsledek orientačního testu na kokain. Následkem bylo jeho vyřazení z kádru. Krevní rozbor hokejisty s reprezentačními zkušenostmi však před týdnem tento výsledek nepotvrdil, vyšel ale pozitivně na látku THC. Kanabinoid nacházející se v konopí může poukazovat na užití marihuany.

"Dosud nebylo ukončeno správní řízení, ale policejní výsledky jednoznačně vyloučily u Roberta přítomnost kokainu. Tyto prvotní orientační výsledky nenasvědčují tomu, že by Robert spáchal trestný čin, ale přestupek," uvedl Salfický.

"Jako klub ctíme presumpci neviny do konečného rozhodnutí. Počkáme na výsledky znaleckého posudku a na jeho základě vydáme finální stanovisko k celé kauze," nastínil Salfický, jaký bude další postup východočeského klubu. Předání konečného rozhodnutí o přestupku může podle informací klubového vedení trvat další dva týdny.

Majitel klubu Petr Dědek již dříve avizoval, že pokud se přítomnost drog v Kousalově krvi potvrdí, hráč v klubu s okamžitou platností skončí. A na jeho postoji nic nezměnila ani skutečnost, že celý hráčský kádr s kompletním realizačním týmem podstoupil v pátek 20. listopadu před tréninkem biochemický test na doping a psychotropní a omamné látky, přičemž všechny testy měly negativní výsledek.

"Pokud se to skutečně potvrdí a my budeme mít v ruce papír, Robert dostane výpověď. I marihuana je zakázaná látka a já nehodlám dělat kompromisy. Osobně pro něj je lepší, že jde 'jen' o trávu, ale z pohledu klubu se nic nemění. Toto nemůžeme v Dynamu tolerovat a Robert Kousal u nás skončí. Až budeme mít vše černé na bílém, klub vydá oficiální stanovisko," reagoval Dědek pro iDnes.cz na informace o nálezu THC.

Rodák z Vyškova Kousal se vrátil do Pardubic před rokem po pěti sezonách strávených na angažmá v zahraničí. V probíhajícím extraligovém ročníku odehrál Kousal šest zápasů a připsal si gól a asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články