Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hynek je strůjcem přestavby Litvínova a říká: Potřebujeme ještě beka na pozici jedna nebo dva

Do klubu přišel začátkem dubna a nastartoval seriál zásadních změn. Ještě jedním elitním obráncem by rád doplnil kádr hokejistů Litvínova generální a sportovní ředitel Pavel Hynek. Další připravuje s dlouhodobější vizí.

Sportovní ředitel Litvínova Pavel Hynek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Kádr zatím není uzavřený, stále hledáme. Jsme rádi, že jsme se dohodli s Oskarsem Cibulskisem, ale to je defenzivní bek, který nám nebude řídit přesilovku. V obraně jsme úzcí, chtěli bychom tedy ještě posílit na postu obránce, ale tak, aby to byl bek na pozice jedna nebo dva. Má to nějaký vývoj, může to přijít až během sezony. Přípravné zápasy nám ukázaly, že tam nás tlačí bota," řekl Hynek.

"Z koncepčního hlediska pak potřebujeme najít centra pro první druhou lajnu s výhledem pak na další sezonu. Na trhu je spousta hráčů, ale v mnoha případech jde o hráče, kteří chtějí podepsat jen na jednu sezonu a pak jít zase jinam. Z pohledu přestavby týmu na to ale koukáme koncepčně, takže to budeme řešit klidně až během sezony," uvedl Hynek.

Chod celého soukolí se mu prozatím velmi zamlouvá. "Kluci pracují dobře. Pokud nemám nějaké jiné povinnosti, snažím se vidět každý trénink a zápas. A musím zatím všechny pochválit, ať hráče, nebo realizační tým. Mám hlavně dobrý pocit z toho, jakým směrem se ubírá takové to nastavení té práce. Já za sebe můžu být spokojený i nespokojený, ale zásadní je, že to akceptují hráči a ztotožňují se s tím," prohlásil Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Pavla Hynka o vizích v Litvínově pro ČT sport

Jak ale také zdůraznil: rozhodující jsou výsledky. "Jak říkám - v hokeji se dvakrát či třikrát týdně skládá maturita. Nikdy nehodnotím podle přípravných zápasů a výsledků, takže až první čtvrtina extraligy napoví, jak na tom skutečně jsme a jestli jsme se dokázali někam posunout. Nelze ale opomenout, jak se snažila i konkurence. Když tak vidím, jak přeměnily kádr Vítkovice, jak investovaly Pardubice do kádru, do toho nový model soutěže... Dostat se do první čtyřky bude fofr i pro ty úplně top týmy," domnívá se Hynek.

"Přestože je sezona nesestupová, nebudou zavřené zimáky a nebudou velké rozdíly v odehraných zápasech, věřím, že liga bude mít pro diváky velký náboj a bude vyrovnaná. Já si hlavně za nás za všechny v hokeji přeju, aby se odehrálo co nejvíce zápasů včetně play-off a aby se prostě dohrála. Ideálně s tím, že se budou moct vrátit na stadiony všichni diváci," řekl Hynek v souvislosti s pandemií koronaviru, která ukončila předčasně minulou sezonu a přinesla řadu dalších potíží.

Proti představě padesátiletého Hynka však v současnosti hovoří vývoj posledních dnů a opětovně vzrůstající obavy. "Je pravda, že když každé ráno vstanu a pustím internet, tak první, na co koukám je, jak se hýbou ta čísla (nakažených nemocí covid-19) a zda nejsou nějaká nová opatření. Věřím však, že všichni dělají maximum pro to, aby se hrálo."

Zimní stadion Ivana Hlinky má za normálních okolností kapacitu 6011 míst. Na úvodní domácí zápas v neděli 20. září ale kvůli opatřením bude moct jen 2975 diváků. "Udělali jsme maximum pro to, abychom vše zajistili a oddělili, obětovali jsme kvůli tomu dalších zhruba 500 míst," uvedl Hynek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články