Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vampola je šťastný za postup a říká: Zatím nemám nabídku, chci se věnovat hlavně rodině

Odložení odchodu do hokejového důchodu se vyplatilo. Útočník Petr Vampola totiž mohl zakončit sezonu úspěšně a oslavit v Kladnu při návratu do extraligy. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 je teď šťastný, že se Rytířům podařilo cíl po pěti letech v první lize naplnit. Vampola slavil s Kladnem posun mezi elitu už podruhé i přesto, že v jeho dresu strávil první celou sezonu.

Hokejový útočník Kladna Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jsem za to strašně rád. Kladno do extraligy patří, teď se to ukázalo. Diváci jsou tady fantastičtí. Hlavně kluci v kabině si to zaslouží. Věřím, že všichni budou hrát extraligu a dostanou se třeba i na lepší podmínky, co se týče peněz, a posunou se i hokejově a budou se moci odrazit dál," řekl Vampola.

Baráž je podle něj náročná. "Postoupil jsem třikrát do extraligy, vyhrál jsem tři tituly. Obojí je velký úspěch, ale postup je možná těžší než titul. Jsou to nervy, zodpovědnost. Je to dlouhé v tom nastaveném systému a klobouk dolů, že jsme to zvládli," prohlásil Vampola, který Kladnu pomohl k postupu při výpomoci ze Vsetína už v roce 2003. "Byla to úplně stejná euforie."

V minulé sezoně se po předčasném konci angažmá v Mladé Boleslavi vrátil k hokeji až na konci října v Českých Budějovicích, s kterými se postupu nedočkal. "Minulý rok to bylo těžké, protože jsem byl strašně zklamaný, že se to nepovedlo. Když něco dělám, tak chci na sto procent. Neúspěch strašně bolí a já jsem rád, že se nám to tady povedlo. Měli jsme výbornou partu," uvedl Vampola, který zažil postup z první ligy i v roce 2005 s Českými Budějovicemi.

Kladno dovršilo postup v pátek právě v Českých Budějovicích a Vampolu trošku mrzely pokřiky některých fanoušků na jihu Čech na jeho osobu. "Přesně před rokem tam po posledním zápase shodou okolností s Kladnem šest tisíc lidí řvalo moje jméno. Teď tam hodně lidí řve nějaké ty věci a ani si nepřečtou důvody, proč jsem do Kladna šel, a mluví tam o penězích, když je mám na Kladně poloviční, než jsem měl v Budějovicích," prohlásil.

Jágr jej lákal do Kladna, aby si spolu zahráli podobně jako na zlatém mistrovství světa v Německu v roce 2010, ale majitel Rytířů nakonec nastoupil až v polovině února.

"Sezona byla strašně dlouhá, byly zápasy, kdy jsem měl sto chutí se na to vykašlat. Bylo toho dost, a když nehrál Jarda a Pleky (Tomáš Plekanec) tady ještě nebyl, tak tlak byl i trochu větší, ale semkli jsme se s klukama, hráli jsme jako tým a teď se to jen ukázalo. Výkony v play-off i v baráži byly famózní," uvedl člen mistrovských kádrů v extralize se Vsetínem (2001), s Plzní (2013) a Libercem (2016).

O budoucnosti se bude teprve rozhodovat. "Ani jsem nad tím neměl čas přemýšlet. Chci se věnovat rodině. Vždycky člověk musí vidět nějakou motivaci a mít cíl. Tenhle rok jsem ho měl, dělal jsem pro to maximum, v tuhle chvíli jsem ještě žádnou nabídku nedostal a nepřemýšlím nad tím. Chci si to teď užít a vrátit to rodině, které patří dík," prohlásil Vampola.

"Nechci říkat tak, nebo tak, protože extraligu už hrát můžu po nějaké dohodě, co jsem měl s Boleslaví. To vypršelo. Je na to strašně brzy. Kdyby člověk měl pokračovat, tak se na extraligu musí připravit možná ještě dvakrát tolik než teď, člověk na to musí mít čas. Nedokážu teď říct, jestli jsme schopen si to ještě teď nastavit, abych byl pro ten tým platný článek," řekl rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Na jeho rozhodnutí nebude mít vliv, jestli bude pokračovat Jágr, který ho přístupem k tréninku stále inspiruje. "Jsem rád, že jsme si s Jardou zahráli. Když jsem byl malý, tak to byl můj vzor a idol. Není to o mně, ale o jiných, důležitějších věcech. Já si už nemám co dokazovat, musí to být rozumný směrem k rodině," prohlásil Vampola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články