Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bojujte za Spartu, křičeli marně fanoušci. Nebyli jsme to my, přiznal Pech po porážce s Olomoucí

Další domácí prohra Sparty? V letošní sezoně nic nového. Jenže tento nezdar by mohl mít vážnější následky než jen prohloubení nevyrovnaných výkonů pražského klubu. Porážka 1:3 s Olomoucí ve 46. kole extraligy způsobila nepříjemnou vyhlídku na vrchol základní části. Ambiciózní sparťané si před posledními šesti zápasy zahrávají s postupem do předkola play-off.

Zamyšlený trenér Sparty Uwe Krupp se svými svěřenci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Rozkaz zněl před duelem s Hanáky jasně: za žádnou cenu nepustit soupeře k výhře v základní hrací době. V ideálním případě mohla Sparta dokonce odskočit Olomouci na komfortní rozdíl šesti bodů, kdyby sama brala všechny tři, které byly před posledním vzájemným zápasem ve hře.

Jenže stejně jako v předchozích třech soubojích se radovali hosté, a tak si Mora srovnala s Pražany sezonní účty. "Já víceméně nevím, čím to může být. Ale je pravda, že v těch domácích zápasech, které jsme hráli se Spartou, jsme vždycky sehráli dobrou bitvu. Zklamala nás ale určitým způsobem koncovka," uvedl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

"Tady (na Spartě) v těch dvou zápasech si myslím, že jsme dokázali využít branek, které jsme dali, a potom jsme byli silní. Byli jsme silní v osobních soubojích, bruslení, na kotouči. A my jsme strašně rádi, že jsme tady ty dva zápasy vyhráli, protože pro nás to je důležité. Teď se hraje, neřeknu o všechno, ale hraje se o hodně," dodal Moták.

Tentokrát stačily Olomouci k druhému vítězství v O₂ areně jen tři branky. A to také proto, že se Sparta po dvou triumfech na ledě soupeřů zase hledala. A opět v domácí hale. "Kdybych věděl [čím to je], tak bych něco změnil. Je to jak na houpačce. Táhne se to s námi delší dobu. Věřím, že se to vyhoupne zase nahoru, venku nám to jde. Věřím, že ve Zlíně to bude vypadat jinak. Budeme bojovat," přislíbil útočník Sparty Miroslav Forman před dalším důležitým utkáním.

Právě po větší bojovnosti volali i domácí fanoušci, kteří přišli s první výzvou na adresu jejich oblíbenců už na konci druhé třetiny za nepříznivého stavu 1:3 po dvou nepříjemných gólových direktech hostů.

Pokřik "bojujte za Spartu" nepřinesl výsledky ani v poslední části hry, ve které si malátní Pražané nevytvořili sebelepší šanci ke skórování. V posledních minutách se situace opakovala, tentokrát se ale zvolání měnilo v pískot a posledních pět minut už sparťanští příznivci tiše přihlíželi dalšímu trápení milovaného celku.

"Nejsme kompaktní ve hře. Jsme strašně roztahaní. Musíme hrát v pěti (hráčích) dopředu a v pěti dozadu. Neměli jsme šťávu, nebyli jsme to my. Nebojovali jsme. Byli jsme o krok o dva všude pozdě, v každém souboji. Šancí mohlo být víc, ale alfou a omegou byly souboje, které jsme prohrávali všichni," neschovával se za výmluvy Lukáš Pech ze Sparty.

Před zbývající šesticí utkání to pro Spartu nicméně není dobrá zpráva. Nejen že Pražané hrají čtyřikrát doma, ale navíc se utkají na jedné straně se zástupem tří v tabulce výše postavených favoritů a na straně druhé se dvěma přímými konkurenty o postup do play-off. Každé zaváhání může být citelné a možná až poslední kolo ukáže, jak tragická byla tato ztráta proti Olomouci.

Aktuálně má Sparta ve vyrovnaném pořadí 68 bodů, o tři víc než jedenáctý Litvínov, který je na první nepostupové pozici. Sveřence Uweho Kruppa čeká před měřením s chemiky (kromě duelu s již zmíněným Zlínem) také souboj s Třincem a dvanáctými Karlovými Vary, v závěrečných dvou kolech pak s Kometou a Libercem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články