Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov zvládl důležité utkání proti Pardubicím a přiblížil se Dynamu na čtyři body

Duel dvou posledních týmů tabulky vyzněl jednoznačně pro Chomutov. Piráti si poradili s Pardubicemi 6:1 a důležitý triumf je přiblížil předposlednímu Dynamu na rozdíl čtyř bodů. Domácí táhl první útok, Tomáš Svoboda zaznamenal dvě branky a nahrávku, Vladimír Růžička přihrál na tři góly a navrch přidal závěrečnou trefu. Východočeši naproti tomu padli popáté za sebou.

Piráti Chomutov
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsem rád, že jsem pomohl svými body týmu k výhře, protože jsme s Pardubicemi hodně blízko sebe," řekl Vladimír Růžička mladší.

Hosté nastoupili i s kanadským útočníkem Jeremym Welshem, který se uchází o angažmá v Dynamu na zkoušce. V úvodu utkání měly oba týmy smůlu v zakončení. Za Pardubice netrefil odkrytou bránu Marosz, na druhé straně selhali v přesilovce Vantuch a Stránský.

Hned poté Sklenář tečoval Růžičkovu ránu a otevřel skóre utkání svým prvním gólem v sezoně. Dynamo mohlo rychle odpovědět, jenže Hrabal nastřelil od modré čáry jenom tyč. V 18. minutě Flemming našel Svobodu, jenž se prosadil jeden na jednoho a zvýšil vedení domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Pardubice

V první minutě prostřední části měl Kacetl namále, když zbytečně rozehrál a pak jenom se štěstím vychytal Růžičkovu a Dudovu dorážku. O chvíli později Sýkoru v samostatném úniku vychytal Peters, a tak mohl jeho celek znovu udeřit.

V početní výhodě nejprve na tři pokusy neuspěl Svoboda, ale pak dorazil puk za rozhozeného Kacetla obránce Knot. V závěru druhé části Poulíček nevyužil přečíslení dva na jednoho a přestřelil.

"Měli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme soupeře do ničeho nepustili a dali dva góly. Když jsme dali na 3:0, mužstvo hrálo na to, aby získalo tři body. Pardubice se dostávaly trošku do hry a do šancí, ale náš brankář potvrdil, že má hodně dobrou formu. S jeho hrou stoupá i celkový výkon týmu," řekl kouč vítězného celku Vladimír Růžička starší.

Dynamo na začátku závěrečného dějství sice nevyužilo přesilovku, ale za pár okamžiků se prosadil z hranice brankoviště Marosz. Vzápětí však Klhůfek po individuální akci odpověděl. Zanedlouho bylo v Chomutově ještě veseleji, když se během necelých tří minut prosadili Svoboda a Růžička, kteří stanovili finální podobu výsledku na 6:1.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Sklenář (V. Růžička ml.), 18. T. Svoboda (Flemming, Štich), 30. Knot (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 51. Klhůfek (Duda, Štich), 54. T. Svoboda (V. Růžička ml.), 56. V. Růžička ml. (Knot, Dietz) - 47. Marosz (Vondráček, Hrabal). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Malý, D. Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3876.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Pardubice: Kacetl - Holland, Čáslava, Hrabal, Děrvuk, Budík, Wishart - Skokan, Marosz, Rolinek - P. Sýkora, Bubela, S. Treille - Vondráček, Dušek, Perret - Poulíček, Welsh, Kusý - od 41. navíc Machala. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Měli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme soupeře do ničeho nepustili a dali dva góly. Když jsme dali na 3:0, mužstvo hrálo na to, aby získalo tři body. Pardubice se dostávaly trošku do hry a do šancí, ale náš brankář potvrdil, že má hodně dobrou formu. S jeho hrou stoupá i celkový výkon týmu. Zápas jsme odehráli hodně dobře a nakonec z toho bylo i vysoké vítězství, ale bylo to hodně vyrovnané, protože i Pardubice měly nějaké šance. Jsem rád, že jsme podruhé vyhráli doma, takže se malinko lépe dýchá. Pořád jsme ale suverénně poslední, takže se budeme snažit tlačit na třinácté místo."

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Hráče jsme upozorňovali, že potřebujeme dobrý vstup do utkání, protože šel Chomutov evidentně výkonnostně nahoru. Bohužel se nám to nepovedlo, první třetinu jsme zahráli velice špatně a od toho se odvíjelo celé utkání, i když jsme měli momenty, kdy jsme mohli dát kontaktní gól. Jenomže je nedáváme. V závěru jsme chtěli, aby šli hráči do rizika a za stavu 0:3 se zápasem ještě něco udělali, ale dopustili jsme se hrubých chyb v obraně. Toho soupeř využil a utrhl se na neřešitelné skóre. Už jsme s tím nemohli nic dělat. Na rovinu musíme říct, že to od nás nebyl dobrý výkon."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články