Litvínov nestačil na Pardubice a potřetí v řadě prohrál

Litvínovští hokejisté potřetí za sebou odcházeli z ledu bez bodového zisku. V dohrávce 16. kola doma podlehli Pardubicím 3:4. Dynamo naopak vyhrálo druhý ze tří zápasů pod dočasným koučem Břetislavem Kopřivou, který nahradil odvolaného Miloše Holaně.

Pardubický Dávid Skokan
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

V úvodu se Dynamo ubránilo při Maroszově vyloučení, při kterém Klouček kryl Hüblovu střelu. V osmé minutě ujel na druhé straně Sýkora, ale chvilku mu trvalo, než zkrotil skákavý puk a Januse nepřekonal. Při dalším brejku měl možnost Cardwell, ale litvínovský brankář zasáhl betonem.

Vzápětí šel pykat Sýkora za nesportovní chování, když zabrzdil před Janusem tak, že jej ohodil sněhem. V oslabení ale Pardubičtí odolali a v 16. minutě se sami ujali vedení. Po Suchánkově zblokované střele na útočné modré čáře ujel Skokan a blafákem do bekhendu nedal Janusovi šanci.

Vstup do druhého dějství vyšel Litvínovu, který díky dobrému forčekingu otočil stav. Domácí nejdříve získali puk v rohu, Petružálek uvolnil Hanzla, který z pozice mezi kruhy zamířil po 21 vteřinách hry přesně do levého horního rohu Kloučkovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Pardubice s ohlasem

Za 12 sekund se radoval Litvínov znovu. Hübl obral o puk Bubelu a osamocený Válek si připsal první trefu v sezoně. Hosté se vzápětí ubránili při Maroszově trestu a začali se tlačit za vyrovnáním. Při Mikúšově trestu neuspěli, ale ve 32. minutě už slavili. Vondráček uvolnil Perreta, jenž zblízka překonal Januse. Hosté pak odolali při Wishartově trestu.

V úvodu třetí části se ubránili při Hüblově trestu. Dynamo v přesilovce přišlo o útočníka Marosze, který po Suchánkově tvrdém zákroku u mantinelu opustil led otřesený a už se do hry nevrátil. Ve 47. minutě udeřily opět po brejku Pardubice. Vondráček si dokázal najít přes bránícího Hunkese střeleckou pozici mezi kruhy a Janus na jeho rychlý manévr také nestihl zareagovat.

Další možnost měl Poulíček, jehož zastavil faulem Ščotka, ale domácí se v oslabení ubránili. V 53. minutě už Dynamo zvýšilo na 4:2. Ruský obránce Děrvuk po individuální akci překonal Januse střelou přes beka.

Verva při vyloučeních Wisharta a Hrabala nevyužila 111 sekund trvající přesilovku pěti proti třem, ale v 57. minutě jí vykřesal naději kapitán Trávníček. Při závěrečném tlaku Litvínova při power-play ale hosté těsný náskok uhájili.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) Branky a nahrávky: 21. M. Hanzl (J. Petružálek), 21. Válek (V. Hübl), 57. Trávníček - 16. Skokan, 32. Perret (Vondráček, Wishart), 47. Vondráček (Dušek, Hrabal), 53. Děrvuk (Mandát). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Lučan, Pešek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4728.

Litvínov: Janus - Sörvik, Baránek, Hunkes, Ščotka, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. černý, Gerhát, Trávníček - Jícha, Řehoř, Jurčík. Trenéři: Razým a Šlégr.

Pardubice: M. Klouček - Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Hrabal, Děrvuk, od 21. navíc Budík - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, Perret - Kusý, Poulíček, Mandát. Trenéři: Kopřiva a Janecký.

Milan Razým (Litvínov): "S výjimkou utkání na Spartě jsme nedali v přesilovkách gól osm zápasů. V tom vidím hlavní kámen úrazu, vyvrcholilo to ve dvouminutové přesilovce pět na tři, v které jsme nebyli schopni si vytvořit čistou gólovou šanci. Pokud nebudeme pokorní a hrát to, co na začátku sezony, tak se těžko vyhrává. Potýkáme se se špatnou produktivitou a naše hra propadá v takovou trošku beznaděj. Nechci klukům upřít snahu, ale hokejovosti je tam čím dál míň. Soupeř nás porazil z brejků, my jsme měli územní převahu, trošku i střeleckou, ale pravé gólové šance jsme si nedokázali vytvořit."

Pavel Marek (Pardubice): "Věděli jsme, že nás čeká velice těžký zápas. Odsud se body vozí velice těžko. Zvlášť jsme měli obavy z litvínovských přesilovek. Musím poděkovat celému mančaftu, jak oslabení odbránil. Byla jich spousta, kluci tam skákali po hlavě a zvládli to. To byl asi základ k dnešnímu úspěchu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články