Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Můžeme vyhrát i bez nejlepšího střelce, těšilo Lence po skalpu Komety

Odchod nejlepšího extraligového kanonýra Michala Bulíře, který zamířil do ruského Magnitogorsku, liberecký tým nepoznamenal. Roli tahouna mužstva převzal v Brně Radan Lenc a dvěma góly pomohl Bílým Tygrům k výhře nad Kometou 5:2.

Radan Lenc z Liberce (vlevo) v utkání proti Kometě Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Liberec naposledy získal v Brně tři body 31. ledna 2012, o tři roky později zde uspěl po samostatných nájezdech. Posledních šest zápasů ovšem v DRFG aréně prohrál. "Určitě je toto vítězství hodně cenné. Od kluků jsem v kabině slyšel, že tady hodně dlouho nevyhráli," řekl Lenc, který na sever Čech přišel v létě z Mladé Boleslavi.

"Nebylo to suverénní vítězství, jak možná napovídá výsledek. Kometa byla velice nepříjemným soupeřem. První třetina byla hodně divoká. Padlo pět gólů, soupeř má výborné přesilovky a dal nám z nich dva góly. O pauze jsme si k tomu něco řekli a eliminovali jsme jeho tlak," pokračoval.

Sedmadvacetiletý útočník doposud nastupoval s Bulířem v jedné formaci. "Měl formu a výtečně mu to padalo. Byla radost na něj koukat. Přepadlí jsme z jeho odchodu ale nebyli. Taková příležitost může přijít jednou za život. Všichni jsme mu to přáli," uvedl Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Přestože Bulířův odchod považuje za citelnou ztrátu, těšilo ho, že jej v Brně dokázali nahradit. "Je tady tolik kvalitních hráčů, že to nebude tak hrozné," věří Lenc.

Důležité podle něj je, že všichni hráči dodržují stanovený herní systém. "Jak bylo vidět, tak můžeme vyhrát i bez nejlepšího střelce. Vidím v týmu velkou sílu, což je pro nás jedině dobře," dodal.

Na Bulířovo místo se posunul slovenský reprezentant Libor Hudáček. "Jsme dobře sehraní ještě z letní přípravy. A Marek Kvapil je vynikající hokejista. Hrát s ním znamená najít si místo, kam by to mohl dát a on to tam dá. Včera mi ideálně připravil gól do prázdné branky. Šanci jsem mohl jedině zkazit. Neproměnit ji by bylo trestuhodné," konstatoval Lenc.

Odchod autora 13 branek v aktuální sezoně pro něj znamená větší prostor na ledě a více šancí v zakončení. "Práce je však pro mě pořád stejná. Makat a bojovat. Cesta k vítězství vede tím, že to budeme dělat všichni," zakončil Lenc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články