Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Souboj o první místo zvládl lépe Litvínov a jde zpět do čela tabulky

Šlágrem osmého extraligového kola byl souboj prvních dvou celků tabulky. Duel mezi Litvínovem a Hradcem Králové nakonec zvládli "chemici", výhru 2:1 zařídila po úvodní trefě hradeckého Cingela zkušená dvojice Lukeš – Hübl. Litvínovští se tak vrátili při rovnosti bodů na první místo, navíc mají zápas k dobru.

Utkání Litvínov – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Domácí nastoupili bez nemocného útočníka Juraje Mikúše a stejně jako v pátek proti Třinci s forvardem Michalem Trávníčkem v obraně, ale kapitán Vervy se od druhé třetiny vrátil do útoku. Za Mountfield hrál naposledy před odchodem do švýcarského Rapperswilu-Jona Radek Smoleňák, který v šestém zápase v sezoně musel strávit první prohru.

"Určitě jsem si to představoval, že odejdu jako permanentní vítěz, který bude všechno vyhrávat. Kluci ale hrajou výborně, mají to skvěle nastartované. Takže si myslím, že jedna prohra je nepoloží a budou pořád hrát kvalitní hokej, který předvádí teď," řekl Smoleňák.

Hned v úvodu za domácí nebezpečné vypálil Hunkes a dorážel Petružálek, ale Maxwell si poradil. Na druhé straně Januse prověřil Cingel. Potom zase hrozil Litvínov. Nejdříve si americký gólman Mountfieldu poradil se střelou i dorážkou Strejčka a ve čtvrté minutě mu pomohla po Hüblově ráně horní tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

Před polovinou úvodní třetiny nabídli Rosandič a Linhart svými fauly domácím na 95 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, jenže ti ji nevyužili. Do největší šance vyslal Hübl Petružálka, ale Maxwell zasáhl u levé tyče betonem. Bezbrankový stav nezměnila další přesilovka Litvínova během trestu Radovana Pavlíka ani početní výhoda hostů při Havelkově pobytu na trestné lavici.

Do vedení se dostali ve 24. minutě Východočeši. Po spolupráci s Radovanem Pavlíkem se dostal na pravé straně za obranu domácích Cingel a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Odpovědět se snažil při následném náporu Vervy Petružálek.

Na druhé straně mohli zvýšit Filip Pavlík a Koukal. Litvínov přečkal oslabení při Hüblově trestu a následně nebezpečně vypálil z mezikruží Černý. Domácí se dočkali ve 37. minutě, když se po Myšákově přihrávce trefil z levého kruhu přesně k protější tyči Lukeš. "Myš (Myšák) mi to krásně nahrál, já jsem obstřelil beka. Je úplně jedno, kdo dá z našeho týmu góly. Hlavní jsou tři body," uvedl útočník František Lukeš.

Po Cingelově faulu z konce druhé třetiny a Cibulskisově trestu za zdržování hry po vyhození puku mimo hřiště hráli domácí 37 sekund v pěti proti třem. Než se stačil Cingel po návratu z trestné lavice zapojit do hry, dostal domácí do vedení přesnou střelou z pravého kruhu Hübl.

"Vanta (Hübl) tam pěkně trefil víko a pak už jsme si to pohlídali. Zápas měl grády hned od prvního střídaní. Makalo se naplno a bruslilo se. Potkaly se dva dobré týmy a výsledek tomu odpovídá, že to bylo vyrovnané až do konce," doplnil Lukeš.

Smazat ztrátu mohl Koukal, ale domácí odolali. Pět minut před koncem šel pykat domácí Ščotka, ale i v oslabení se Litvínov ubránil. Stav se nezměnil ani v závěrečné hře hostů bez gólmana.

Boj o čelo tabulky se podle hradeckého útočníka Lukáše Cingela mohl překlopit na obě strany. "Snažili jsme se nemyslet na to, že se hraje o první místo. Chtěli jsme hrát svůj hokej. V první třetině nám to nešlo, byli jsme trošku ospalí. Ale ve druhé jsme byli lepší a měli jsme využít šance, které jsme si vypracovali," prohlásil Cingel.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (Myšák, Strejček), 42. V. Hübl (F. Lukeš, J. Petružálek) - 24. Cingel (R. Pavlík). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5064.

Litvínov: Janus - Hunkes, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Trávníček, Strejček - J. Petružálek, Gerhát, J. Černý - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Matoušek - Jurčík, Řehoř, Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Na utkání jsme se svědomitě připravovali a chtěli jsme něco udělat se vstupy do utkání a prvními třetinami, které nám doteď moc nešly. Myslím, že se nám vstup do utkání povedl. Pak nám sice výborně hrající Mountfield odskočil do vedení, ale musím pochválit všechny kluky, kteří utkání odpracovali naplno. Šli jsme si až do poslední minuty za vítězstvím. Udělali jsme pro to dnes všechno. Pro diváky mělo utkání náboj z obou stran a hrál se výborný hokej. Jsme rádi, že se nám podařilo urvat vítězství."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Gratuluji domácím. Myslím, že si za vítězstvím šli a hráli velmi dobrý zápas. My jsme měli špatný začátek a celou první třetinu byl Litvínov lepší. Chyběl nám pohyb a nebyli jsme důrazní v soubojích. Od druhé třetiny jsme to zlepšili a myslím si, že jsme šli zaslouženě do vedení. Byla škoda, že jsme nedali druhý gól. Měli jsme velké šance a přesilovky. Mohli jsme domácím odskočit. Bohužel se tak nestalo a Litvínov srovnal. Rozhodl gól v přesilovce. Zkraje třetí třetiny jsme výborně ubránili oslabení tří proti pěti, ale hned jak nám naskočil hráč, tak jsme inkasovali. Pak už si domácí výsledek pohlídali a my jsme nebyli schopni dát gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články