Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec zvítězil potřetí v řadě, tentokrát zdolal Plzeň

Bílí Tygři z Liberce nabírají ideální formu na play-off. Proti vedoucí Plzni si připsali už třetí výhru v řadě po výsledku 4:0 a mohou pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinálových bojů. Brankář Roman Will kompletně vynuloval plzeňské střelce, první asistenci zaznamenal navrátilec do liberecké sestavy Filippi.

Utkání Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že dnešní výhra vypovídá o tom, že máme sílu. Ukázali jsme ji. Ale v neděli máme další zápas, takže všechno se maže a musíme zase vyhrát," řekl útočník domácích Jan Ordoš. Severočeši si ale uvědomují, že nemají situaci jen ve svých rukách.

Hned v úvodu utkání měli hosté výhodu přesilové hry, ale nevyužili ji. Naopak domácí se dostali do obrovské šance, Filippiho vybídl Ordoš, ale navrátilec z KHL minul odkrytou branku. O chvíli později Filippiho napodobil Bulíř.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

V další šanci se ve druhé polovině prvního dějství ocitl Krenželok, ale zblízka bekhendem přestřelil plzeňskou branku, kterou poprvé v sezoně hájil Král. Hosté kontrovali zajímavou příležitostí obránců. Sklenička přihrával a Jones jen velmi těsně nedosáhl na puk.

Ve druhé třetině měli opticky více ze hry domácí, Plzeň hrozila hlavně v přesilovkách. Snaha hostů ale končila u pozorného Willa. Na druhé straně se činil Král. Zaskvěl se ve 34. minutě, kdy vleže zlikvidoval lapačkou stoprocentní šanci Krenželoka. Na začátku 39. minuty už ale nestačil na střelu Bakoše, kterému před brankou přistrčil puk do ideální pozice Ordoš.

Hned v úvodu třetí části nebezpečně pálil hostující Moravčík, ale Will byl pozorný. Domácí odpověděli střelami Bakoše a Krenželoka. Nápor Liberce pokračoval a v přesilovce ve 49. minutě ho úspěšně korunoval Redenbach, který prostřelil brankáře Svobodu, jenž krátce předtím nahradil zraněného Krále.

"Nevím přesně, co se tam stalo. Myslím, že tam byl Tomáš Filippi, snad byl faulovaný, nevím. A pak jsem najednou viděl, jak Tomáš Král zůstal ležet. Neřešili jsme ale, jestli tam je jeden gólman, nebo druhý. Hráli jsme pořád stejně," řekl Ordoš.

Bílé Tygry druhý gól povzbudil a výsledkem útočné aktivity byla v 54. minutě třetí branka. Střelu Jánošíka tečoval netradičně před brankou další obránce Derner. Lídr tabulky ale neskládal zbraně a pět minut před koncem v přesilovce odvolal i brankáře Svobodu. Zdramatizovat zápas se ale Plzni nepodařilo. Naopak na druhé straně minutu po návratu Jaška na led kapituloval Svoboda po střele Ordoše.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 39. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5353.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bulíř, Redenbach, Kvapil - Bakoš, Filippi, Ordoš - J. Vlach, Bližňák, Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Král (48. M. Svoboda) - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Kaňák - Indrák, Kratěna, D. Kindl - Schleiss, Mertl, Kantner - M. Chalupa, Kracík, Stach - Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: M. Straka, Čiliak, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Myslím, že dvě třetiny byl zápas vyrovnaný, Plzeň ukázala, že hraje ve velké pohodě. Párkrát nám zamotali hlavu, byli silní na kotouči. Jsem rád, že jsme byli trpěliví, i když myslím, že jsme možná byli po dvě třetiny horším týmem. Na konci jsme zápas otočili na naši stranu a jsem rád, že jsme vyhráli."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Neodehráli jsme dobré utkání, nevytvořili jsme si skoro žádné šance. Liberec některé své šance proměnil a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články