Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec proti Třinci vyhořel a po pěti výhrách narazil

Pětizápasová série je pryč. Liberec nenašel recept na třineckou obranu a Ocelářům podlehl 0:4. Slezané rozhodli o vítězství v přesilovkách, když rozhodující náskok zařídili Dravecký s Růžičkou, který se v zápase prosadil dvakrát. Třinec tak naopak pokračuje ve vítězné sérii, když vyhrál popáté v řadě. Liberec přesto zůstává v desítce.

Utkání Liberec - Třinec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Věděli jsme, že Liberec hraje v poslední době ve velké formě, měl skvělé výsledky hlavně doma a dařilo se mu střelecky. Měli jsme z toho zdravý respekt a přistoupili jsme k utkání výborně. Liberec měl spoustu šancí. Výborně nás ale podržel brankář Hrubec," řekl asistent trenéra Třince Marek Zadina.

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned při prvním střídání měl dobrou šanci Bakoš, Hrubec byl ale na místě. Liberecký útočník posléze fauloval a Třinec tak měl první možnost přesilové hry. Do velké šance se dostal Růžička, ranou bez přípravy však těsně minul. Početní výhodu si zahrál také Liberec, Hrubec ale dobře zasáhl proti střele Ševce i následné dorážce Krenželoka.

Poté se v dobré šanci ocitli domácí Vlach s Chrtkem, třinecký brankář ale svou branku uhájil. Na druhé straně zahrozil z brejku Svačina, také Will ale vytáhl povedený zákrok. Ve 13. minutě už však kapituloval, po perfektní přihrávce Ondřeje Kovařčíka ho v přesilovce překonal třinecký kanonýr Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

"Neříkám, že první gól byl úplně rozhodující, ale určitě nás uklidnil. Liberec to trochu srazilo, poslední dobou těch gólů moc nedostávali, hlavně doma. Roman Will chytá výborně. Myslím, že nám ten gól pomohl," uvedl Růžička.

Na začátku druhé třetiny měl na hokejce vyrovnání Krenželok, v pádu však nedokázal kotouč usměrnit do poloodkryté branky. V další šanci se objevil Jelínek, Hrubec ale svůj tým podržel. V polovině utkání dostali Oceláři další možnost početní výhody a opět ji dokázali využít. Petružálkovu střelu jemně usměrnil až za Willova záda Dravecký a poslal tak hosty do dvougólového vedení.

Odpovědět mohl hned vzápětí Ordoš, z ideální pozice ale mířil vedle. V závěru druhého dějství hráli domácí přesilovku, po chybě Pyrochty se však do úniku dostal třinecký Cienciala. Se svým forhendovým blafákem proti Willovi ale neuspěl.

Ve 44. minutě se ovšem Třinečtí dočkali třetí branky. Dorážkou Linhartovy střely se podruhé v zápase prosadil Růžička a vnesl tak na hokejky Ocelářů potřebný klid. I přes tříbrankové manko však Liberec nesložil zbraně a hned do dvou dobrých šancí se dostal Redenbach, Hrubec si ale poradil. Udeřili tak znovu v pohodě hrající hosté. Chmielewski našel až za domácí obranou Mikulíka a ten precizním blafákem pojistil přesvědčivé třinecké vítězství.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Martin Růžička (O. Kovařčík, Cienciala), 31. Dravecký (J. Petružálek, Martin Růžička), 44. Martin Růžička (Linhart, Dravecký), 51. Mikulík (Chmielewski). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Barvíř, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 4454.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Kolmann, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, Ordoš - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Chrtek, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - J. Petružálek, Mikulík, Chmielewski - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "My jsme dnes byli tým, který nestačil soupeři v bruslení, v osobních soubojích, včetně buly a včetně malých soubojů po celém hřišti. V naší hře se objevily nesmyslné ztráty na útočné modré čáře a zbytečné fauly, které soupeř dvakrát potrestal. Všechny tyto atributy pak vedly naprosto zaslouženě zápas k vítěznému konci pro Třinec."

Marek Zadina (Třinec): "V první třetině to byl vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že Liberec hraje v poslední době ve velké formě, měl skvělé výsledky hlavně doma a dařilo se mu střelecky. Měli jsme z toho zdravý respekt a přistoupili jsme k utkání výborně. Odehráli jsem dobrou první třetinu, pomohli jsme si přesilovkou a dali jsme gól. Druhá třetina nebyla z naší strany povedená, dostávali jsme se hodně pod tlak, Liberec měl spoustu šancí. Výborně nás ale podržel brankář Hrubec. Opět jsme ale v přesilovce dali na 2:0 a tým se uklidnil. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme hrát více na kotouči, že nesmíme puky odhazovat. Hráči si začali více věřit. Třetí třetinu jsme zvládli velmi dobře, ohlídali jsme si střední pásmo, dali jsme pak dva góly navíc a získali tři body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články