Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vítkovice rozstřílely Chomutov a přerušily sérii proher

Ostravané vedli nad Chomutovem po dvou třetinách už 5:1, nakonec bylo z utkání ještě drama. Piráti snížili v závěrečné části na 3:5, ale pojistku vítkovickému vítězství přidal kapitán Olesz, který si nakonec připsal tři body. Vítkovice po výhře 7:3 přerušily sérii tří proher a nadále usilují o pozici v první čtyřce, Chomutov si komplikuje situaci na hraně desítky.

Vítkovičtí hokejisté slaví triumf
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Nevím, jestli nám zrovna sedí jejich styl. Sedí nám styl, kdy se zápas hraje nahoru dolů. Protože máme teď silnou ofenzivu a padají nám góly. Je to jen dobře, protože takovým urputným stylem se bude ke konci soutěže hrát a stejně tak i v play-off," prohlásil vítkovický obránce Jan Výtisk.

Vítkovice začaly zostra. Chomutovský gólman Lukeš si ještě nesáhl na puk a už ho tahal z branky. Po 39 vteřinách hry mu prošlo za záda nahození Urbance. Následně fauloval domácí kapitán Olesz, zanedlouho k němu usedl na trestnou lavici Trška a Piráti v početní výhodě pěti proti třem trestali. Dietz nabil na modré čáře Knotovi a ten prostřelil Bartošáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Ještě v první třetině si ale vzali aktivnější Ostravané vedení zpět, když stejně jako soupeř zužitkovali hned první nabídnutou přesilovku. Baranka vyslal do útočného pásma Tybora, který se zbavil Dietze a z levého kruhu se trefil přesně na vyrážečku. Domácí mohli do přestávky zvýšit, ale 26 vteřin trvající převahu dvou hráčů na ledě nevyužili.

Také ve druhé třetině měly Vítkovice navrch a během necelých šesti minut nasázely bezradným hostům tři góly. Po střílené přihrávce Olesze zakončil sólo střelou pod horní tyč Zdráhal, poté se prosadil před brankou po bekhendové dorážce Kolouch a velké chvíle domácích vyšperkoval v přesilovce Roman přesným švihem z pravé strany.

"Tam jsme možná trochu polevili a to je zbytečné. Měli jsme hrát dále hru, kterou jsme hráli ve druhé třetině a nedat Chomutovu šanci. My si musíme zvyknout hrát pořád naplno šedesát minut," řekl Výtisk.

Piráti se ale nevzdali a po 34 vteřinách závěrečného dějství snížil po Vondrkově akci z mezikruží Koblasa. Ve 48. minutě zkorigoval stav na 3:5 tečí Flemmingovy střely od modré čáry Sklenář. Za čtyři minuty ale uklidnil domácí při Vondrkově trestu Olesz, který po individuální akci překonal Lukeše povedenou bekhendovou střelou. Výsledek ještě pečetil 72 sekund před koncem Jáchym.

HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 7:3 (2:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Urbanec (Lev, Olesz), 13. Tybor (Baranka, Kucsera), 29. P. Zdráhal (Olesz, Bartošák), 33. Kolouch (P. Zdráhal), 34. O. Roman (Baranka), 52. Olesz (Trška, Hrbas), 59. T. Jáchym (Kurovský) - 8. Knot (Dietz), 41. Koblasa (Vondrka, Smejkal), 48. Sklenář (Flemming, Skokan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:7, navíc Olesz (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5417.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, J. Mrázek, Knot, Szathmáry - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, Sklenář, Lauko - V. Tomeček, Huml, Poletín - J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Po nevydařeném derby a předchozím venkovním tripu s jedním bodem jsme museli naplno zabrat. Z tohoto pohledu jsme spokojeni. Hra ale celkově nebyla ideální, střídali jsme lepší momenty s těmi horšími. Když výrazněji vedete, je vždycky důležité na začátku třetí třetiny pohlídat si prvních pět minut. A to se nám nepovedlo. Důležitý byl gól na 6:3, po něm se to zlomilo."

Jan Šťastný (Chomutov): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, hned první střídání jsme inkasovali branku. Sice jsme srovnali, ale pak nám vítkovická hra dělala problém. Byli lepší ve věcech, které rozhodují a které nás zdobily v minulých letech. Tedy v tlaku do brány a clonění před gólmanem. Až za stavu 5:1 jsme ukázali, že hokej hrát umíme. Domácí ale byli tak rozjetí, že jsme na ně prostě neměli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články