Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouci se v Plzni nedaří, i podruhé si odváží debakl

Dva zápasy, žádný vstřelený gól a naopak šestnáct inkasovaných branek. Tak tristní je v aktuální sezoně bilance hokejistů Olomouce na ledě Plzně. Kohouti nedokázali v duelu s lídrem tabulky napravit výprask 0:10 ze 3. kola a ze Západu Čech si i podruhé odváží debakl. Pod hladkou výhru Indiánů 6:0 se dvěma zásahy podepsal Miroslav Indrák, brankář Miroslav Svoboda udržel páté čisté konto v sezoně. Plzeň bodovala potřinácté za sebou.

Utkání Plzeň - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Doma jsme silní. Dali jsme jim brzy první gól a hlavně vydrželi jejich chvilkový tlak po prvním inkasovaném gólu. Pak už byla od druhé třetiny Olomouc trochu bezbranná," řekl Svoboda, který si připsal 26 úspěšných zákroků.

Indiánům do tempa pomohla v úvodu početní výhoda, během níž sice nejprve zahrozil střelou po rychlém brejku a přečíslení dva na jednoho Strapáč, ale za chvíli už musel na druhé straně zlikvidovat pokus nekrytého Kracíka Konrád.

V páté minutě už olomoucký gólman zasáhnout nestačil, když chyby v rozehrávce využil Sklenička k úspěšnému výjezdu zpoza branky. Poté se aktivnější Indiáni dlouho nemohli prosadit do šance, až po zaváhání defenzivy hostů zamířil ve 14. minutě na brankovišti osamocený Denis Kindl po vybídnutí od Hollwega nad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Olomouc

Krátce po pauze zakončení unikajícího Indráka dokázal vytěsnit Konrád mimo, ale ve 22. minutě už nedokázal zastavit tvrdou střelu Kaňáka, jenž svým prvním extraligovým gólem zvýšil na 2:0.

"Dostal jsem přihrávku od Petra Straky po modré čáře, udělal jsem krok a vystřelil golfem. Byla tam před gólmanem dobrá clona a naštěstí to tam propadlo. Trenéři po nás chtějí, ať střílíme golfákem, když je tam místo," popisoval svůj střelecký počin Michal Kaňák.

"Pocity mám skvělé. Jsem rád, že to tam konečně padlo a že se vyhrálo," pochvaloval si dvacetiletý bek. Odpovědět mohl po ideálně načasované přihrávce Eberleho Knotek, ale jeho bekhendovou střelu gólman Svoboda vyrazil.

Následně Indiáni začali díky kombinacím ve velké rychlosti Kohouty přehrávat a ve 29. minutě po nezištné nabídce Kracíka přidal při ponechané výhodě pohodlně třetí gól Indrák a vyhnal tím Konráda z branky.

Jeho náhradník Falter se uvedl skvělým zákrokem proti přesilovkovému voleji Gulaše. Ve 35. minutě nejprve z ojedinělé akce na druhé straně ztroskotal nekrytý Holec na Svobodovi a z protiútoku skóroval Stach ranou švihem z levého kruhu.

Hosté pak přečkali gólovou příležitost Petra Straky, necelé dvě minuty před druhou sirénou však Indrák tečoval nahození Jonese na 5:0.

"Věděli jsme, že budou dohrávat osobní souboje a dobře nás napadat. V první třetině byl jejich odpor tuhý. Od druhého a třetího gólu už jsme si to ale pohlídali," řekl Kaňák.

Olomoučtí nepřekonali Svobodu ani během přesilové hry ve 46. minutě, kdy selhal mezi kruhy volný Laš. Naopak po samostatném úniku uzavřel Kratěna proti svému někdejšímu mateřskému týmu výsledek na konečných 6:0.

HC Plzeň - HC Olomouc 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. D. Sklenička, 22. Kaňák (P. Straka, Kratěna), 29. Indrák (Kracík, Stach), 35. Stach (Mertl, J. Kindl), 39. Indrák (Jones), 53. Kratěna. Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6003.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kracík, Stach - M. Chalupa, Kratěna, P. Straka - Hollweg, Preisinger, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Olomouc: Konrád (29. Falter) - Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Staněk, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Macuh, Strapáč, J. Káňa - Jergl, Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Narazili jsme na nepříjemného soupeře, na kterého jsme se museli dobře připravit. V první třetině jsme díky dobrému forčekinku čtvrtého útoku dali gól na 1:0, to nás trochu uklidnilo. Nakonec rozhodla druhá třetina, ve které jsme předvedli výborný výkon. Dohrávali jsme souboje, byli jsme silní na puku a dobře jsme bruslili. Navíc jsme dobře naložili s šancemi a odskočili soupeři. Jsem rád, že kluci i za stavu 5:0 hráli ve třetí třetině tak, jak měli. Ani Olomouc to nevzdala, a tak se utkání pouze nedohrávalo. Chci pochválit hráče za předvedený výkon, byl asi náš nejpovedenější z těch pěti domácích zápasů."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Výsledek vypadá docela jasně, ale na šance to až tak jasné nebylo. Plzeň ukázala, že má v ofenzivě větší sílu. Dnes jsme vyloženě vyhořeli v koncovce. Myslím, že z toho, co jsme měli za příležitosti, jsme měli nějaký gól dát. Soupeři se naopak po brankách ve druhé třetině hrálo už v klidu. Výsledek je opravdu nepříjemný, ale vidím ho v šikovnosti v koncovce. Ztracené body v Plzni nás nemusí mrzet jako jinde. My jsme hráli ve třetí třetině o sebevědomí do dalších zápasů. Za stavu 5:0 to hráči nezabalili, což je jediný pozitivní bod tohoto zápasu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články