Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Červený režíroval výhru Hradce Králové nad Mladou Boleslaví

Tři kanadské body Rudolfa Červeného hrály rozhodující roli v předehrávce 35. kola extraligy Hradec Králové - Mladá Boleslav. Domácí útočník si připsal gól a dvě asistence. Mountfield se po nedělní porážce ve východočeském derby s Pardubicemi vrátil na vítěznou vlnu, triumfoval poměrem 4:2 a snížil náskok vedoucí Plzně. Indiání však odehráli o dva zápasy méně.  

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Domácí si vytvořili zásadní náskok už během úvodní části. Hned ve třetí minutě se trefil pohotový Koukal, ke kterému se puk odrazil trochu šťastně po nahození o zadní mantinel. 

Hosté se však brzy vrátili do hry. V osmé minutě totiž skóroval Knotek, ještě na jaře opora Hradce. Prosadil se ranou nad rameno gólmana Rybára velmi přesně. Branku slavil velmi střídmě, jak bývá v podobných případech zvykem.

Přesto pro Východočechy skončila úvodní část více než úspěšně. V 11. minutě se povedla lotyšská spolupráce, když perfektní Džerinšovu přihrávku tečoval mezi Maxwellovy betony Cibulskis, a o šest minut později se radoval v přesilovce Červený, jemuž vyloženou pozici připravil nahrávající Koukal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Mladoboleslavští už jen snížili. Ve druhé třetině znovu překonal Rybára Knotek, který ranou z voleje zužitkoval Orsavovu nahrávku. Tentokrát už branku oslavil, protože dávala jeho mužstvu šanci na bodový zisk.

Srovnat se však hostům nepodařilo. Naopak Hradec na začátku třetí třetiny proměnil druhou přesilovku. Bednář projel útočným pásmem a zadovkou nahrál Köhlerovi, ten potvrdil postavení nejlepšího hradeckého střelce v sezoně a definitivně zlomil mladoboleslavský odpor. Ve zbytku utkání byli domácí mírně aktivnější, ale skóre už se nezměnilo.

Předehrávka 35. kola hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Koukal (Červený, Graňák), 11. Cibulskis (Džerinš), 17. Červený (Koukal, Jaroslav Bednář), 43. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený) - 8. T. Knotek, 27. T. Knotek (Orsava). Rozhodčí: Šír, Hodek - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 4101.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský - Köhler, Dragoun, Berger - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - Cingel, Koukal, Červený - R. Pavlík, Tuominen, Miškář. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Mladá Boleslav: Maxwell - Kotvan, J. Říha, Jan Hanzlík, Knot, Němeček, Eminger, Bernad - Pacovský, V. Němec, Klepiš - M. Procházka, P. Holík, Orsava - L. Pabiška, T. Knotek, Lenc - P. Kousal, Najman, Kubica. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, odehráli jsme velmi dobrou první třetinu. Ve druhé části soupeř přidal a my jsme začali hrát trochu lehkovážně. Mohli jsme být rádi, že jsme vedli po dvou třetinách o gól. Ve třetí třetině nám vrátila klid  přesilovka, v níž jsme dali na 4:2. Přesilovky jsme vůbec hráli dobře. Jsme moc rádi, že jsme zápas urvali za tři body."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že jedeme do Hradce, kterému se v poslední době abnormálně daří. Známe jeho sílu, proto jsme přijeli s velkým respektem. Chtěli jsme se dostat do vedení, protože by se nám hrálo jednodušeji. To se nepovedlo. Musíme sportovně uznat kvalitu soupeře, který je nesmírně silný hlavně v přesilovkách. Myslím, že pro lidi tady je radost se na ně dívat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články